SUŠTINA, VRLINA I VJEŠTINA

KK Ilidža ove godine slavi  24. godine od osnivanja a klub je reaktiviran 2016. godine dok KK BBY također broji pet godina od osnivanja. Naša djeca su nam dala odličan povod za slavlje svojim odličnim rezultatima

Rezultati naše djece zaslužuju biti istaknuti. Naši primarni ciljevi i dalje ostaju isti, ali produkt višegodišnjeg truda i zalaganja zaslužuju riječ više.

S ponosom ističemo sljedeće: Nakon pet takmičarskih sezona, zahvaljujući prije svega samom radu, našem načinu rada, uslovima koje imamo, filozofiji u radu sa mladim igračima ove takmičarske sezone 2021/2022 svi naši takmičarski muški timovi KK Ilidža i KK BBY, koje smo prijavili za takmičenje, igrat će u ligama za prvaka u okviru takmičenja Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo.

Lige za prvaka su nastavak redovne lige u koju su se plasirali najkvalitetniji timovi iz Kantona Sarajevo u ligama  od osam do četrnaest  timova u zavisnosti od takmičarske generacije. Dakle, u ligama za prvaka će igrati KK Ilidža u juniorskoj konkurenciji, KK Ilidža u kadetskoj konkurenciji, KK Ilidža u mlađoj kadetskoj konkurenciji, KK Ilidža u minibasket konkurenciji. 

Osim toga, naš KK BBY igrat će u mlađoj kadetskoj konkurenciji te KK BBY u minibasket konkurenciji. To čini ukupno šest naših timova. Moguće je, zar ne? 

Naravno, i naše tri  selekcije u konkurenciji košarkašica su visoko plasirane, što je također bitno bez obzira na mali broj prijavljenih timova u svim generacijama.

Muške selekcije 

Ženske selekcije

KK Ilidža ove godine slavi  24. godine od osnivanja a klub je reaktiviran 2016. godine dok KK BBY također broji pet godina od osnivanja. Naša djeca su nam dala odličan povod za slavlje svojim odličnim rezultatima.

Čestitke članovima naših takmičarskih selekcija, posebne čestitke za svih naših petnaest trenera, hvala našim saradnicima, roditeljima naše djece, općinama Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad i Vogošća. Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo.

 

Znamo šta slijedi: vise i bolje!

 

Vaš KK Ilidža i KK BBY

 

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI