Starogradski osnovci u novim bojama – Nasmijana lica učesnika naše lige

Iako u specifičnim uslovima i u doba pandemije idemo dalje te nastavljamo našu ligu koju uskoro privodimo kraju, a u toku je i priprema našeg festivala

 

                      

 

Košarkaška tradicija u Starom Gradu nastavlja se kroz godine zahvaljujući djevojčicama i dječacima, našim školarcima i članovima KK BBY. Naša djeca i roditelji ukazuju nam povjerenje od samog početka, te uživamo veliku popularnost i naše škole košarke svake godine su sve brojnije.

Osim njihove, ne izostaje ni povjerenje Općine Stari Grad. Od početka osnivanja našeg kluba općina zajedno sa Službom za obrazovanje, kulturu i sport podržava sve naše projekte kao što su: minibasket liga, festivali košarke, putovanja na internacionalne košarkaške turnire itd.

Zahvaljujući načelniku Ibrahimu Hadžibajriću neki od naših košarkaša dobili su priliku biti dio košarkaških kampova ili putovati van zemlje na turnire. Zahvaljujemo se načelniku, spomenutoj službi, sekretaru organa državne službe Almi Destanović ali i svim zaposlenicima općine koji su sa nama kroz projekte.

Također, za uspješnu organizaciju ključna je i dobra saradnja sa našim školama u ovoj općini i zahvalnost dugujemo direktorima škola: Ameli Avdić, Erzumani Fukelj, Melihi Parla, Emini Mujan, Emini Zahiragić Nalić, Emini Hrnjić.

Iako u specifičnim uslovima i u doba pandemije idemo dalje te nastavljamo našu ligu koju uskoro privodimo kraju, a u toku je i priprema našeg festivala. Djelimična organizacija lige inicijativa je našeg kluba kao znak zahvalnosti za svu podršku koju smo i sami do sada imali.

 

 

 

U vezi s tim smo ovih dana obradovali starogradske osnovce tako što im je naš i njihov KK BBY poklonio specijalno dizajniranu sportsku opremu za treninge i utakmice. Svaka škola dobila je svoju boju koja će krasiti naša nasmijana sretna lica, a sudeći prema zahvalama i komentarima njihovih roditelja uradili smo pravu stvar.

      

Zbog njih, i zbog naše lige trudimo se ići dalje. Našoj dragoj djeci želimo samo da budu redovni na svojim treninzima a mi ćemo se pobrinuti za dobre uslove, igru kao i napredak.

Vaš KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI