KORISNE INFORMACIJE BITNE ZA NAŠE RODITELJE I ČLANOVE

Poštovani roditelji, košarkašice i košarkaši,

S obzirom da imamo veliki broj novih članova, moramo Vas informirati, te smatramo da smo dužni ponoviti jedno od naših pravila, koje biste trebali znati naši stari i novi članovi.

Ono se odnosi na obaveze plaćanja mjesečnih članarina za škole košarke i selekcije, s obzirom na broj treninga na kojima dijete prisustvuje u toku jednog mjeseca. Mi ispred kluba to pravilo smatramo logičnim i realnim, te nije ničiji hir nego produkt iskustva u radu.

U nekim slučajevima koji su se dešavali u toku godine, imali smo ili još uvijek imamo upite od strane roditelja tipa: Koliko za neki mjesec treba platiti mjesečnu članarinu, jer dijete nije bilo prisutno na svim treninzima?

Svaka naša škola košarke i selekcija ima jedinstvenu cijenu MJESEČNE članarine za svaku sezonu, pa tako i za ovu, koja ovisi prvenstveno o cijeni rente dvorane i ostalih troškova. Dakle, mi imamo i u toku mjeseca održavamo sve treninge, izuzev u slučajevima praznika ili nekih nepredviđenih okolnosti. Ti treninzi su dostupni svim našim članovima, čeka ih dvorana, trener i naša je obaveza da platimo troškove dvorane, trenera i ostale tekuće troškove. Ukoliko član prisustvuje svim treninzima, on ima obavezu da plati punu mjesečnu članarinu, kao i u slučajevima kada neko iz objektivnih ili subjektivnih razloga ne dođe, također ima obavezu da plati punu MJESEČNU članarinu.

Riječi „MJESEČNA članarina“ istaknuti su s namjerom, jer se ne plaća članarina po broju treninga kojima je neko prisustvovao. Naravno, ukoliko neko pravi pauzu mjesec i više od toga, nema obavezu da plati, samo u slučajevima kada najavite da će Vaše dijete praviti pauzu. Također, kada naš novi član dođe nakon 20-og u mjesecu on nema obavezu da plati taj mjesec, jer prakticiramo da se novi član u tom periodu, što je sasvim optimalno upozna sa metodama našeg rada, trenerom, članovima,  te da sam odluči da li želi nastaviti ili ne rad u našim školama ili selekcijama. 

Također, mi finansiramo veliki broj naših članova na godišnjoj osnovi sa 50% ukupne mjesečne članarine  u velikom broju slučajeva djece slabog imovinskog stanja sa 100%, na što smo, naravno jako ponosni. To na kraju krajeva i naši članovi znaju. Također, naša djeca učestvuju u velikom broju raznih projekata i programa koje organiziramo. Sve naše škole košarke i selekcije su opremljene sa svim mogućim košarkaškim i sportskim rekvizitima u skladu sa uzrastom djece, počev od dovoljnog broja lopti vrhunskog  kvaliteta, istih lopti, iste veličine i broja koji nam trebaju, do minibasket koševa, markir majica za igru, takmičarskih garnitura itd.

Vi znate ili ne znate da baš na drugim mjestima i nije tako. Mi smo također ponosni na činjenicu da se razlikujemo od drugih! Naši treneri i voditelji škola su Vam dostupni 24 sata, oni koju su imali potrebu da ih kontaktiraju znaju za to.

Svi naši treneri su visokoobrazovani sa fakultetskim diplomama i stalno rade na svojoj edukaciji i usavršavanju.

Ove sezone u sistemu takmičenja Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i Košarkaškog saveza BiH imamo najveći broj prijavljenih timova muških i ženskih koji igraju svoje domaće utakmice u najboljim mogućim uslovima od svih košarkaških klubova.

Naravno, mnogo radimo i živimo košarku i u radu su moguće, da se izrazimo košarkaškim žargonom “greške u koracima”. Ne bježimo od njih i svaki dan radimo na tome da poboljšamo svoj rad.

Hvala na razumijevanju, povjerenju i podršci koju imamo od Vas i koja nam mnogo znači, posebno kada ste u stanju da sve ovo prepoznate.

 

Vaš KK BBY tim i Vaši treneri

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI