SENIORSKI TIM KK ILIDŽA/BBY – Rezultat rada i razvoja

 

Naša djeca Općine Ilidža i cijelog Kantona Sarajevo bit će dio tima koji je nastao kao rezultat njihovih zalaganja i godina treninga

Nakon godina ozbiljne posvećenosti, maksimalnih ulaganja, rada i truda – idemo još jedan korak dalje. KK Ilidža zajedno sa partnerskim klubom KK BBY u novoj takmičarskoj sezoni A2 lige planira nastupiti sa svojim seniorskim timom.

Naša djeca sa područja Općine Ilidža i cijelog Kantona Sarajevo bit će dio juniorsko-kadetskog tima koji je nastao kao rezultat njihovih zalaganja i godina treninga. Naravno, prije svega radi se o grupi talentovanih košarkaša čiji su dometi sigurno mnogo dalji i čije su predispozicije na visokom nivou. Kontinuirano, sistematski i stručno vođen trening garantuje da će igrač biti dobro školovan, ali ne i da će postati dobar igrač ukoliko u ukupnom radu ne bude dovoljno takmičenja – utakmica. Zato je nephodno da kod svih, a naročito kod mladih košarkaša razvijemo smisao igranja košarke.

Smatramo da se volja igrača, njegova tehnička, taktička i psihološka postojanost stvara na utakmicama. Ako tu još postoji konkurencija onda je baš takva borba na terenu svrsishodna i potrebna. Upravo utakmica je odličan način upravljanja voljnim i drugim osobinama igrača te pravi put ka stvaranju njihove psihološke stabilnosti. Mišljenja smo da su samo igračima sa jakom voljom i psihičkom stabilnošću dostupna velika dostignuća.

Ponosni smo na činjenicu da smo kao novi i reaktivirani klub za relativno kratko vrijeme uspjeli okupiti stotine članova i organizovati cijenjen kolektiv sa aktivnostima koje su već postale prepoznatljive u našem gradu. Organizovan rad, savremene metode, obrazovani treneri su rezultirali gore navedenim. Mislimo da je ova jasna i naizgled veoma jednostavna struktura kakva postoji, konkretno kod nas, zapravo proizvod sublimiranog dugogodišnjeg praktičnog znanja i savremenih teoretskih postavki. 

Bit će to svakako i prirodan tok razvoja naših klubova koji svake godinu idu dalje i više u svom djelovanju. Najveća dobit je, naravno, za naše sportaše koji su rasli zajedno sa svojim klubovima.

Kroz sezone koje su iza nas uvijek smo se trudili prijaviti maksimalan broj naših takmičarskih selekcija, te omogućiti svoj našoj djeci da odigraju svoje minute i stiču potrebna iskustva.

Sada je novi izazov pred nama i u novu priču ulazimo potpuno spremni! Vodili su nas kvalitet, ozbiljnost i profesionalizam i tako će biti i ubuduće.

 

Budite sa nama i dalje!

Vaš KK Ilidža i KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI