Selekcije KK BBY u izazovima nove takmičarske sezone

I ove sezone ćemo bodriti naše takmičarske selekcije i truditi se da ne propustimo ništa u njihovom sportskom razvoju

 

 

KK BBY i u ovu sezonu ulazi sa velikim brojem takmičarskih muških i ženskih selekcija. Uprkos specifičnim uslovima rada potrudili smo se organizovati sve aktivnosti za našu djecu koja nisu posustala sa treninzima i dolascima.

 

I ove sezone ćemo bodriti naše takmičarske selekcije i truditi se da ne propustimo ništa u njihovom sportskom razvoju.

 

Ove sezone sve naše domaće utakmice igrat ćemo u KSC Ilidža, zahvaljujući sponzorima i menadžmentu našeg kluba koji je obezbijedio sredstva jer želimo da sve naše selekcije, od Unobasketa do Juniora imaju najbolje uslove za odigravanje utakmica.

 

Nažalost, iako se nalazimo u uslovima izuzetno teškim za rad svim sportskim kolektivima u gradu, pa tako i KK BBY, podršku od Ministarstva kulture i sporta KS i aktuelnog ministra Kenana Alikadića, za takmičenje u ovoj sezoni nismo imali.

 

Kao novi klub sa nekoliko stotina djece na području grada za relativno kratko vrijeme postali smo cijenjen kolektiv sa organiziranim aktivnostima koje postaju poznate, kao što je naš Festival košarke u centru gradu. Defile naših košarkašica i košarkaša je dan dječije radosti i svi žele biti dio njega.

 

Dokaz razvoja i uspjeha kluba jeste i 14 zaposlenih mladih i obrazovanih trenera koji trenutno rade sa našom djecom.

 

Kako bismo dječiji trud i rad nagradili, bez obzira na okolnosti, svoja ćemo prava tražiti  i težiti ka poboljšanju kod ljudi koji cijene rad, kvalitet, ali i ozbiljnost i profesionalizam.

 

Danas je  odigrano i prvo kolo Minibasket lige KSKS u  KSC Ilidža

Naša ekipa je odnijela pobjedu a kako nam je bilo pogledajte u galeriji :

 

[widgetkit id=”115″ name=”1minibasket2020″]

 

Zajedno smo u izazovima još jedne sezone!

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI