Sani Čampara – Šuter bez premca!

Na našem ovogodišnjem košarkaškom kampu „Košarka bez granica“ na Bjelašnici pridružit će nam se i košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara.

Kao dugogodišnji prijatelj kluba, uz Adnana Arslanagića i Ajdina Penavu, Čampara je jedan od promotora našeg kampa.

Suvišno je govoriti o kvalitetima i mogućnostima ovog mladog košarkaša. Primarno igra na poziciji playmakera ali s obzirom na njegove šuterske sposobnosti, svaki trener bi poželio da ga kao šutera ima u svom timu.

Uz Džanana Musu i Njegoša Sikiraša bio je glavni igrač kadetske reprezentacije BiH u borbi za titulu Evropskog prvaka u Litvaniji.

Svojim nezaboravnim šutem je uveo reprezentaciju u finale i uopšte dao priliku da se izborimo za finale, a samim tim i za zlato!

Naciji je donio jedan od najvećih sportskih uspjeha koji ćemo svi vječno pamtiti!

Istakao se i na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2016 (U17). Kao 17-ogodišnji playmaker nastupao je u redovima Reala iz Madrida, sa čijom je Juniorskom ekipom postao prvak Španije. Nakon toga, ostavši u Španiji igrao je i za Palenciju i MoraBanc Andorru.

U dresu reprezentacije bio je najbolji strijelac grupne faze takmičenja na Evropskom Juniorskom prvenstvu u Slovačkoj.

Nakon Španije, prošle godine je potpisao jednogodišnji ugovor sa OKK Sloboda.

Saniju želimo napredak i da u budućnosti ostvari sve svoje ciljeve i ambicije, a mi se vidimo na košarkaškim terenima sa našim malim košarkašima, koji željno iščekuju druženje sa njim na Bjelašnici, a za to će imati priliku vrlo brzo!

U videu pogledajte neke od njegovih majstorija. Uživajte!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI