Projekat Novo Sarajevo 2021 – Vrijeme je za prijave!

Budite brzi jer je broj učesnika ograničen na 150 košarkaša i košarkašica. Naš prvi trening i okupljanje u okviru projekta je 26.09.2021 u terminu od 14.30 do 17.00 sati

 

 

U sklopu Porodičnog dana Općine Novo Sarajevo, u petak 17. septembra KK BBY je imao prezentaciju svog rada i projekta koji radimo u saradnji sa ovom općinom na Vilsonovom šetalištu. Minibasket i Unobasket košarkaške radionice i takmičenja bit će realizovane i ove sezone u SD „Goran Čengić“.

 

Pozivamo sve osnovce od 1 do 5 razreda iz Novog Sarajeva da nam se pridruže! Prethodno košarkaško znanje nije potrebno. Projekat je besplatan a okupljanja ćemo imati dva puta sedmično od kraja mjeseca septembra do kraja novembra 2021.godine.

 

Učestvuju osnovne škole: Grbavica I i II, Kovačići, Hrasno, Malta, Čengić Vila, Velešićki Heroji i Pofalići.  Iz svake škole formirat će se jedan tim, po principu „Jedna škola – jedan tim“. Pripremili smo specijalizovane programe, poligone i rekvizite koji su prilagođeni uzrastima.

 

Čekaju nas treninzi, utakmice i takmičenja, kao i medalje i diplome za učešće. Kao i uvijek svi stalni učesnici će na poklon dobiti sportsku opremu projekta.

 

Naši stalni čanovi su također dobrodošli i imat će priliku da pored svoja dva redovna treninga imaju još dva dodatna, te na taj način više i brže napreduju.

 

Budite brzi jer je broj učesnika ograničen na 150 košarkaša i košarkašica. Naš prvi trening i okupljanje u okviru projekta je 26.09.2021 u terminu od 14,30 do 17.00 sati.

 

Naša Općina Novo Sarajevo finansira ovaj projekat koji KK BBY uspješno realizira već treću godinu i do sada smo dobili sve pohvale kao i najveće ocjene za projekat od strane općine.

 

Promotivni leci će biti dostavljeni u Osnovne škole Općine Novo Sarajevo u toku naredne sedmice, tako da će se svi zainteresirani moći prijaviti na vrijeme. Možete nas kontaktirati, a prijavu vršite tako što šaljete sliku prijavnog lista sa popunjenim podacima.

 

Zahvaljujemo se djeci koja su bila sa nama u petak na Porodičnom danu i roditeljima koji su izdvojili svoje vrijeme i doveli djecu. Kiša nas je nažalost spriječila da napravimo vrhunsku zabavu za mališane, kako smo to do sada radili ali aktivnosti nastavljamo te vas očekujemo na našim radionicama.

 

Također, hvala i Službi za obrazovanje, kulturu i sport Općine Novo Sarajevo i Centru za mlade na izuzetnoj suradnji koja traje već nekoliko godina.

 

Vidimo se uskoro!

Vaš KK BBY

   

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI