Premijerni nastupi takmičarskih selekcija KK Ilidža i KK BBY

S ponosom najavljujemo da nas u nedjelju, 31.oktobra 2021. očekuje prva utakmica u seniorskoj A2 ligi. U svojoj prvoj utakmici sezone KK Ilidža odlazi na gostovanje u Mostar

U vikendu pred nama u sistemu takmičenja Košarkaškog saveza BiH i Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo nastupa čak osam naših selekcija i to:  u muškoj konkurenciji to su seniori, juniori, kadeti, dvije mlađe kadetske selekcije i dvije minibasket selekcije, te u ženskoj naša minibasket selekcija.

 

Također, očekujemo početak takmičenja za našu mušku i žensku unobasket selekciju kao i selekciju mlađih kadetkinja i kadetkinja. To je ukupno 12 takmičarskih selekcija. 

 

Proš sedmice smo obavili ljekarske preglede oko 150 članova selekcija na Poliklinici Sanasa. Koristimo priliku da se zahvalimo ljubaznom osoblju ove poliklinike, a posebno koordinatorici Indiri Dizdarević.

S ponosom najavljujemo da nas u nedjelju, 31.oktobra 2021. očekuje prva utakmica u seniorskoj A2 ligi. U svojoj prvoj utakmici sezone KK Ilidža odlazi na gostovanje u Mostar.

Zajedno sa partnerskim klubom KK BBY , naša djeca sa područja Općine Ilidža i cijelog Kantona Sarajevo bit će dio seniorskog tima kojeg čine igrači juniorsko-kadetskog statusa godišta 2004. i mlađi, koji je nastao kao rezultat njihovih zalaganja i godina treninga.

Bit će to svakako i prirodan tok razvoja naših klubova koji svake godinu idu dalje i više u svom djelovanju. Najveća dobit je, naravno, za naše sportaše koji su rasli zajedno sa svojim klubovima.

Kroz sezone koje su iza nas uvijek smo se trudili prijaviti maksimalan broj naših takmičarskih selekcija, te omogućiti svoj našoj djeci da odigraju svoje minute i stiču potrebna iskustva.

Ovim nastupima nastavljamo tradiciju započetu 1998. godine osnivanjem KK Ilidža i ponosni smo na to. Bit će ovo novi izazov u koji ulazimo spremni jer je iza nas mnogo napornog rada.

 

Budite uz naše košarkašice i košarkaše!

 

Vaši KK Ilidža i KK BBY

 

 

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI