Otvoren obnovljeni košarkaški teren “Radivoj Korać” u Vogošći

Mališani ove škole kao i cijele općine, naši članovi škole košarke KK BBY s radošću su dočekali ovaj dan i bili su dio male svečanosti koju smo zajedno priredili

 

 

U ponedjeljak, 10.avgusta otvoren je obnovljeni košarkaški teren „Radivoj Korać“, koji se nalazi u blizini Osnovne škole Mirsad Prnjavorac u Vogošći.

Zahvaljujući Općini Vogošća i načelniku Edinu Smajiću napravljen je korak naprijed u sportskoj budućnosti mladih ove općine koja je finansirala kompletnu obnovu terena.

Mališani ove škole kao i cijele općine, naši članovi škole košarke KK BBY s radošću su dočekali ovaj dan i bili su dio male svečanosti koju smo zajedno priredili. Naš klub je bio učesnik ovog projekta od početka do same realizacije ideje i ponosni smo na naše prisustvo i rad u Općini Vogošća.

Simboličan Festival košarke u Vogošći održan je u skladu sa epidemiološkim mjerama, te smo se trudili zajedno sa našim trenerima zabaviti mališane koliko je to moguće u trenutnim okolnostima. Nadamo se da će ovaj košarkaški teren biti korišten u boljim uslovima te smo sigurni da će ovo biti početak pravih festivala košarke kakve organizuje samo KK BBY a na koje su naši članovi već navikli.

 [widgetkit id=”110″ name=”vogosca teren novi”]

 

Ipak, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo ni ovaj put, te smo uz muziku i igre s najmlađima proslavili ovaj sretan dan u Vogošći. Načelnik je proglasio teren otvorenim, lopte su poletjele u zrak i krenula je igra koju svi volimo.

Zahvaljujemo se općini na ukazanom povjerenju, a posebno Službi za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti te pomoćnici načelnika Dženani Bešliji, kao i uposlenicima Adili Žgalj i Emiru Dragolju.

 

Hvala i direktorici OŠ Mirsad Prnjavorac, Sabihi Salčin koja je svojim dolaskom iskazala povjerenje i podršku ovom projektu i našem klubu.

 

Teren je spreman i čeka na vas, a mi ćemo se truditi započeti neke nove priče i izgraditi neke nove zvijezde na njemu.

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI