Općina Novo Sarajevo i KK BBY – Počele Mini i Uno košarkaške radionice

Radionice su namjenjene osnovcima uzrasta od 1 . do 5. razreda iz osnovnih škola ove općine. Naš popularni projekat je zaživio nakon prošlogodišnje pauze kada ga zbog epidemiološke situacije nažalost nismo mogli realizovati

Projekat Unobasket i Minibasket košarkaške radionice i takmičenja uspješno je počeo! U Sportskoj dvorani „Goran Čengić“ u nedjelju je održano prvo okupljanje naših mališana.

Poželjeli smo dobrodošlicu mnoštvu novih lica ali i našim dobro poznatim košarkašima Novog Sarajeva. Radionice su namjenjene osnovcima uzrasta od 1 . do 5. razreda iz osnovnih škola ove općine. Naš popularni projekat je zaživio nakon prošlogodišnje pauze kada ga zbog epidemiološke situacije nažalost nismo mogli realizovati.

Sada smo ponovo tu spremni za nova druženja. Zabava i dobro rasploženje su naš prvi zadatak, a onda i košarkaški koraci.

U nedjelju smo se upoznavali i učili pravila ponašanja na treningu. Posebno nas raduje činjenica da su sa nama ponovo najmlađi školarci koji su za prvi susret sa sportom izabrali upravo naš klub. Naša ekipa trenera pobrinut će se da njihovo prvo iskustvo bude nezaboravno. Imamo jedan osnovni cilj: da ostanu u sportu jer je to garancija sretnog djetinjstva.

[widgetkit id=”148″ name=”Novo Sarajevo 27092021″]

Hvala roditeljima na povjerenju kao i Općini Novo Sarajevo koja i ove godine finansira naš projekat.

Za naše učesnike smo pripremili i posebnu sportsku opremu projekta, kao i diplome, medalje, nagrade koje će dobiti nakon uspješnog završenih radionica. Čekaju nas sedmice zabave, treninga, novih poznanstava..

Kao i do sada, naša je želja na najljepši mogući način otvoriti našim najmlađima vrata sportskog života. Dobrodošli su svi, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Budite sa nama!

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI