Općina Centar i KK BBY – Uskoro veliki projekat sa UNDP

Dogovoren je još niz interesantnih projekata sa općinom koji nas očekuju ove godine, a uskoro ćemo objaviti više detalja

Zadovoljstvo nam je i velika čast najaviti da KK BBY ove godine počinje sa realizacijom velikog projekta sa UNDP i Općinom Centar. U pitanju je projekat po kojem smo postali prepoznatljivi u Kantonu Sarajevo i regiji, sa kojim ćemo biti prisutni u svim školama ove općine a koji će trajati do kraja 2022. godine.

Posebno nam je drago da je naš transparentan rad došao do izražaja. Načelnik Srđan Mandić je kazao da je konačno došlo vrijeme da oni koji zaista rade na ovakav način, jasno i transparetno za dobrobit, prije svega djece i kod kojih je kvalitet primaran, rade ovakve i slične projekte. Također je istakao da nastavljamo našu uspješnu saradnju, a posebno na projektima namjenjenim našim mladima koji će kroz vrhunski sport biti najbolji predstavnici općine, Sarajeva i države BiH.

Dogovoren je još niz interesantnih projekata sa općinom koji nas očekuju ove godine, a uskoro ćemo objaviti više detalja. Zahvaljujemo se načelniku Mandiću na pozivu i Lejli Dizdarević, pomoćnici načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

U razgovoru o našem klubu istakli smo aktivnosti koje realizujemo a koje predstavljaju naš grad i državu, od kojih se posebno ističu predstavljanje na turnirima u Milanu i Materi, Italiji koji su planirani i ove godine u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Također, KK BBY i planira održavanje košarkaškog kampa na Bjelašnici 2022. koji promovišu poznati košarkaši, naši Sani Čampara, Adnan Arslanagić, Ajdin Penava, Amar Gegić, Marica Gajić i Josip Pandža.

   

U Općini Centar sa nama su gosti bila djeca iz svih osnovnih škola općine u kojima trenutno radimo. Hvala našim članovima i njihovim roditeljima na podršci, a za naše košarkašice i košarkaše spremamo samo najbolje.

Inače, kada govorimo o našim samim počecima rada na području Općine Centar, mi uvijek volimo i ističemo ljude poput našeg trenera Adija Pašića, dugogodišnjeg košarkaškog trenera i zaljubljenika u ovaj sport, koji je bio naša podrška i koji je dao nesebičan angažman te 2017. godine. Naravno, moramo spomenuti i direktoricu OŠ   “Musa Ćazim Ćatić“, Fatimu Prohić, i direktoricu OŠ Isak Samokovlija, Nevzetu Doljančić i ostale naše prijatelje.

Naša skupovi, festivali, manifestacije i druženja uskoro će obilježiti i ulice Centra Sarajeva. Pridružite nam se kako bismo rasli zajedno!

Vaš KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI