Općina Centar i KK BBY organiziraju besplatnu školu košarke od 04. januara 2018. – “365 sport plus”

 


Općina Centar Sarajevo je za sve osnovce sa područja Centra obezbijedila besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine. U okviru projekta „365 sport plus“ djeca će moći trenirati fudbal, košarku, odbojku, rukomet, tenis, džudo, mali nogomet, te pohađati časove univerzalnih škola sporta i borilačkih vještina. Treninzi počinju od 3. januara, a trajat će do kraja 2018. godine.

Prvi trening škole košarke je 04.januara 2018, (četvrtak), sa početkom u 16.30 sati.

Treninzi će se održavatu u Centru za sport i rekreaciju (zgrada FIS-a), ponedjeljkom i četvrtkom od 16.30-17.45 sati.

Za sve osnovce, dječake i djevojčice koji vole, zabavu i košarku tu je, Košarkaški klub BBY. Mi ćemo u okviru projekta, voditi školu košarke. Više o nama možete vidjeti na www.bc-bby.com, te na facebook stranici bc-bby.

Prijave možete izvršiti na telefon KK BBY, 062 04 05 05.

BBY FILOZOFIJA KOŠARKE

Mi volimo košarku.

Mi vjerujemo da košarka zahtijeva i razvija:

  • Kreativnost i inteligenciju
  • Timski rad
  • Odgovornost
  • Rad i disciplinu
  • Iskrenost
  • Uzajamno poštovanje i uvažavanje
  • Pozitivne životne navike i vrijednosti koju će osobu određivati cijeli život.

Jeste li zaboravili onaj čudesni zvuk kada se lopta odbije o parket? Ili beton – na igralištu u sunčanom ljetnjem danu. Ili onaj nevjerovatni trenutak iščekivanja dok posmatramo hoće li lopta proći kroz obruč? Košarka je fantastičan sport… Mi iskreno želimo ljepotu košarkaške igre podijeliti sa našim članovima.

Takođe, detaljne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u JU “Centar za sport i rekreaciju”, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na brojeve telefona 033/268-760; 061/628-732 ili putem e-maila:administracija@csrsa.ba. Prijave djece također se mogu izvršiti na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta. Kalendar, odnosno raspored i satnica termina mogu se vidjeti na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus.

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI