Održan Drugi Festival košarke KK BBY u Vogošći

Zahvaljujemo se Općini Vogošća na odličnoj saradnji koju imamo od početka. Za nas je sport zabava i druženje, što smo još jednom pokazali

U četvrtak, 24. juna u sklopu obilježavanja Vogošćanskih dana a u organizaciji KK BBY, održan je Drugi Festival košarke u Vogošći. Na sportskom terenu Radivoj Korać koji smo prošle godine, zajedno sa Općinom Vogošća svečano otvorili, nastavili smo košarkaške priče novih generacija.

Naši članovi, djeca iz osnovnih škola Izet Šabić, Mirsad Prnjavorac i Porodice ef. Ramić bili su učesnici ovog košarkaškog događaja. Ispunili smo obećanje i organizovali još jedan dan dječije igre kroz košarkaške utakmice i takmičenja.

Najbolji u takmičenju Zlatna ruka, naš član iz OŠ Mirsad Prnjavorac, Afan Kapo osvojio je odlazak na kamp „Košarka bez granica 2021“, nagradu sufinansiranu od strane Općine Vogošća i našeg kluba.

[widgetkit id=”136″ name=”festival vogosca 2021″]

Zahvaljujemo se Općini Vogošća na odličnoj saradnji koju imamo od početka. Za nas je sport zabava i druženje, što smo još jednom pokazali.

Nastavljamo sa radom i treninzima, kao i našim sportskim manifestacijama koji će, nadamo se postati tradicija u ovoj općini.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI