Održan Dan otvorenih vrata Goethe Instituta – Spektakl za pamćenje

Hvala Goethe Institutu na ovom velikom poklonu za našu i djecu cijelog grada, kao i na prilici da budemo dio pravog spektakla. Mi se družimo ubrzo na Bjelašnici u sklopu radionica i zajedničkih aktivnosti košarkaškog kampa

Cjelodnevna manifestacija Dan otvorenih vrata Goethe Instituta u petak je na trgu ispred Gradske Vijećnice pružila jedinstvenu atmosferu gradu kroz spoj muzike, kulture i sporta.

Glavne zvijezde manifestacije bili su svakako naše košarkašice i košarkaši KK BBY,  KK Ilidža i KK Rolling za koje je ovo bio događaj za pamćenje. Zajedno sa našim partnerskim klubovima organizovali smo cjelodnevni košarkaški spektakl uz utakmice i takmičenja, dok je Goethe Institut za naše male i velike košarkaše organizirao zanimljive radionice.

Dok su jedni crtali grafite sa Frenkijem i Felixom, drugi su bili dio interaktivnih radionica i učili o reciklaži. Velike vrućine nisu kvarile ugođaj jer smo imali zabavu sa prskalicama za rashlađenje. Zajedno sa trenerima posjetili smo i izložbu „Berlinski mitovi“ u Vijećnici nagrađivanog crtača Reinharda Kleista.

Prisutnima su se obratile njemačka ambasadorica u BiH, Margret Uebber te direktorica instituta, Simone Voigt koje su najavile nove aktivnosti i planove kao i otvaranje nove zgrade Goethe Instituta u Sarajevu.

Sve nas je oduševio odličan nastup KUD Baščaršija, naših prijatelja, dječaka i djevojčica koji na istinski spektakularan način promovišu našu tradiciju. Bilo je zadovoljstvo pridružiti im se na bini u folklornom nastupu i zaigrati s njima.

Na kraju smo uživali u pravoj modernoj muzičkoj poslastici, odličnom koncertu akademaca Muzičke akademije iz Sarajeva. Kroz slavlje smo došli do svečane ceremonije dodjele diploma, medalja i priznanja za najbolje. Na dodjeli priznanja su nam se pridružili naši poznati košarkaši i promotori Sani Čampara i Ajdin Penava.

 [widgetkit id=”137″ name=”goethe vijecnica 2021″]

U takmičenju Zlatna ruka najbolji je bio Timur Lalić koji je kao nagradu osvojio boravak na našem ovogodišnjem košarkaškom kampu.

Hvala Goethe Institutu na ovom velikom poklonu za našu i djecu cijelog grada, kao i na prilici da budemo dio pravog spektakla. Mi se družimo ubrzo na Bjelašnici u sklopu radionica i zajedničkih aktivnosti košarkaškog kampa.

Zahvaljujemo se i partnerima u projektu: KUD Baščaršija, Općini Stari Grad i Gradskoj Upravi Grada Sarajeva, kao i gostima iz svih općina koji su se odazvali i uživali sa nama.

Hvala Vam za dan dječije radosti i veselja, za druženje i učenje. Dio naše atmosfere doživjet ćete kroz promotivni video koji radi Vivo studio i Ivan Trnčić, koji je sa nama već nekoliko godina i koji će, ne sumnjamo ponovo uraditi vrhunski posao.

Veliko hvala i našim roditeljima i djeci koji su još jednom došli i proveli cijeli jedan dan sa nama.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI