Odlična igra i prijateljski odnosi u prvom kolu Lige Kantona za košarkašice

Prijateljski odnos sa kolegama iz drugih timova svakako doprinosi kvalitetnom razvoju ženske košarke u našem gradu kao i državi.

                

 

U subotu, 01. decembra odigrano je Prvo Kolo Mlađe Kadetske Lige Kantona Sarajevo za košarkašice. Košarkaški klub BBY bio je domaćin ovog kola u kojem je snage odmjerio sa KK PLAY OFF.

 

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo mladoj trenerici ovog košarkaškog kluba, Berini Tekač na izuzetnoj korektnosti, fer igri i odnosu prema igračicama.

 

Pozitivna atmosfera u kojoj će naše košarkašice steći, prije svega potrebno iskustvo igranja utakmica naš je prvi cilj i motiv za učešće u ovoj ligi.

 

Prijateljski odnos sa kolegama iz drugih timova svakako doprinosi kvalitetnom razvoju ženske košarke u našem gradu kao i državi.

 

Ponosni smo da u redovima naših timova imamo mlade nade ženske košarke, te da od samog osnivanja naših klubova posvećujemo maksimalnu pažnju razvoju ženske košarke u Kantonu.

 [widgetkit id=”86″ name=”1KOLOPIONIRKE”]

Nažalost, mali je broj timova sa selekcijama djevojčica u našem gradu. Zbog toga moramo da im omogućimo uslove za rad i napredak jednako kao i našim dječacima.

 

Naše košarkašice iz KK Ilidža ostvarile su prvu pobjedu u sezoni protiv odlične ekipe KK Rolling.

 

Treneri naših timova su birali najbolje košarkašice utakmica, a ovaj put to su bile: Hana Vrabac za KK BBY i Aida Vreto za KK Ilidža.

 

                                           

 

U istom ritmu nastavljamo, pred nama je sezona kao prilika za iskustvo i napredak.

 

Vaš KK BBY

 

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI