Odigrano I kolo u košarci lige Osnovnih škola Općine Stari Grad

U subotu, 17.03.2018, odigrano je I kolo, lige Općine Stari Grad u košarci. Domaćin svih utakmica je bila je OŠ“Mula Mustafa Bašeskija.

Opet je to bio pravi košarkaški dan, a najmlađi košarkaši i košarkašice Osnovnih škola, Općine Stari Grad, su punih dvanaest sati uživali u čarima košarkaške igre. Utakmice je pratilo oko 500 gledaoca, roditelja i prijatelja naših mališana iz Starog Grada. Svi su mogli uživati u igri i vještinama malenih košarkaša i košarkašica.

Odigrane su tri zvanične utakmice u okviru I kola lige Općine Stari Grad i to:

OŠ“M.M.BAŠESKIJA-OŠ“HAMDIJA KREŠEVLJAKOVIĆ“ 19-20
OŠ“SABURINA“-OŠ“E.MULABDIĆ“ 11-12
OŠ“VRHBOSNA“-OŠ“ŠMEH“ 16-24

Sve utakmice su bile pravi spektakl dobrog raspoloženja. Treneri KK BBY-Stari Grad: Beganović Adis, Begić Armin, Šahinović Armin, Smajlović Semir i Pašić Azra, birali su najtalentovanije košarkaše i košarkašice, tako da smo se ovom prilikom odlučili da proglasimo najtalentovanije igrače kola i MVP-ija kola.

Najtalentovniji igrači kola: Đozo Emina (OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“), Nalić Muhamed (OŠ“Hamdija Kreševljaković“), Palavra Kenan (OŠ“Saburina“), Ahmetović Haris (OŠ“Edhem Mulabdić“), Hamza Haris (OŠ“Vrhbosna“) i Karačić Emir (OŠ“ Muhamed Šejh ef.Hadžijamaković).

MVP kola je Đozo Emina, (OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“).

Čestitamo igračima i njihovim trenerima. Zahvaljujemo se još jednom ljubaznom osoblju i dir.Jasmini Karasalihović iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ , koji su mislili na sve, i ovaj lijepi dan učinili još ugodnijim.Takođe željeli bi se zahvaliti predstavnicima općine Stari Grad iz Sektora za obrazovanje, sport i kulturu, Mensudu Handžiću i Andreju Dizdareviću, koji su nas takođe posjetili u subotu.

Posebno smo oduševljeni roditeljima naše djece iz Starog Grada, koji su za definitivno, svojim ponašanjem i pristupom, ovaj događaj, učinili još boljim.Ponašali su se baš onako kako smo i prije odigravanja ovih utakmica tražili od njih.Svi su navijali za sve, pljeskali su svojoj i djeci iz djeci iz protivničkog tima.

Vrijeme je letjelo u pravoj sportskoj atmosferi, začinjenoj dječijim raspoloženjem: bilo je akcije, smijeha i uzbuđenja – Stari Grad je u subotu sigurno bio jedno od najljepših mjesta za igru i druženje u našem Kantonu – pa jedva čekamo da se vidimo ponovo.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI