Novo druženje mališana Općine Centar

Aktivnosti projekta planirane su tokom cijelog ljeta sve do novembra kada će biti finalni dan i druženje uz nagrade i zabavu 

Treći susret osnovaca, naših košarkašica i košarkaša Općine Centar je iza nas. Naučili smo osnove sportskog ponašanja i upoznali nove drugare.

Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar održana je u nedjelju 8. maja u KSC Skenderija. Kao što je poznato, projekat finansira Evropska unija (EU) a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

Kao što je više puta dokazano, ljubav prema sportu spaja i stvara neke nove navike i  nova prijateljstva. Naši mališani usvajaju sportska pravila kao i pravila same košarkaške igre. Svaki novi trening je prilika za učenje igranja prema pravilima i usmjeravanje energije u svrhu pozitivnog sportskog rezultata. Do sada imamo 223 prijavljena učesnika a i dalje nam se mogu pridružiti zainteresovani osnovci ove općine.

                                           

U sedmicama koje dolaze čekaju nas novi izazovi a naši stalni učesnici će dobiti i sportsku opremu projekta. Također, radit ćemo i fotografisanje naših djevojčica i dječaka.

Aktivnosti projekta planirane su tokom cijelog ljeta sve do novembra kada će biti finalni dan i druženje uz nagrade i zabavu. Zahvaljujemo se Općini Centar, EU i UNDP BiH na ovoj jedinstvenoj prilici pruženoj nama i djeci našeg grada.

Novo druženje zakazujemo već za naredni vikend.

Vaš KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI