Nove takmičarske selekcije KK BBY spremne za još jednu sezonu

Ove godine još jednom predstavljamo takmičarske selekcije KK BBY, koje su zabilježile nastupe ovog vikenda. Mlađu Kadetsku mušku i žensku, te mušku Minibasket selekciju.

Nakon našeg Minibasketa, i selekcija Mlađih Kadeta i Mlađih Kadetkinja KK BBY ovog vikenda su zabilježili svoje prve nastupe u ovosezonskom takmičenju.

Prije samo tri godine ekipa našeg kluba je počela svoje prve korake sa grupama djece u gradskim općinama, krenuli smo iz općine Stari Grad, sa našim promotorima i ambasadorima, zlatnim reprezentativcima Musom, Čamparom, Sikirašem, te našim zlatnim selektorima Pandžom i Numanovićem. Vremenom naše grupe u školama i dvoranama su postale masovne a popularnost zaista velika.

“Ovako je sve počelo iz OŠ Mula Mustafa Bašeskija”

[widgetkit id=”113″ name=”musa i sani medalje”]

Također, ove godine još jednom predstavljamo žensku selekciju, korak na koji smo zaista ponosni jer raditi na jačanju i povratku ženskih košarkaških nada u naš grad iznimna je čast i odgovornost.

Zahvalni smo predstavnicima svih gradskih općina u kojima radimo: Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar, Vogošću i posebno Stari Grad. Oni su pokazali razumijevanje i pružili nadu kada je bilo potrebno stvoriti nešto iz puke želje i entuzijazma.

Sretni smo što smo opravdali povjerenje a svoju saradnju upotpunili nizom uspješnih projekata koje smo radili sa stotinama djece o čemu svjedoče sva nasmijana lica albuma fotografija sa naših stranica.

Zbog njih opstajemo i u vrijeme trenutnih, izuzetno teških uslova te se borimo održati kontinuitet treninga. Zbog toga smo i ove sezone prijavili svoje takmičarske selekcije kako naša djeca ne bi osjetila nedostatak aktivnosti.

Bit ćemo ustrajni u našim ciljevima a našim djevojčicama i dječacima želimo mnogo uspijeha u utakmicama koje su pred njima.

 

Predstavljamo vam selekcije

MINIBASKET 

[widgetkit id=”116″ name=”MINIBASKET2020″]

 

MLAĐI KADETI

[widgetkit id=”117″ name=”pioniri2020″]

 

MLAĐE KADETKINJE 

[widgetkit id=”118″ name=”PIONIRKE2020″]

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI