POČINJE MINIBASKET LIGA OPĆINE CENTAR

Ukupno 250 učenika od 1. do 5. razreda dobit će priliku za jedinstveno i možda prvo  sportsko iskustvo kroz učestvovanje u radionicama i minibasket ligi

Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar veliki je projekat koji KK BBY realizuje u saradnji sa ovom općinom, a koji finansira Evropska unija (EU) a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

Protekle sedmice je održano potpisivanje ugovora te s radošću najavljujemo da uskoro krećemo sa realizacijom! Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo prošli na javnom pozivu koji je okupio najbolje projekte općine, što se moglo čuti i prilikom njihovih predstavljanja.

Ukupno 250 učenika od 1. do 5. razreda dobit će priliku za jedinstveno i možda prvo  sportsko iskustvo kroz učestvovanje u radionicama i minibasket ligi.  Jedna škola činit će jedan tim, a sve aktivnosti će se odvijati nedjeljom u KSC Skenderija.

Formirat ćemo mješovite timove djevojčica i dječaka a radit ćemo na specijalizovanim mini basket poligonima. Broj mjesta, odnosno učesnika iz svake škole je ograničen, a aktivnosti će se odvijati i tokom ljetnog raspusta. Svi aktivni učesnici dobijaju besplatnu sportsku opremu, medalje, diplome za učešće, pehare. Projekat traje do 20.11.2022. a u sklopu raznovrsnih aktivnosti u septembru nas čeka i Dan na otvorenom.

Sa djecom će raditi educirani i visokoobrazovani treneri našeg kluba, diplomirani profesori sporta sa višegodišnjim iskustvom u radu sa djecom.

Zahvaljujemo se EU i UNDP, Sanji Bokan, Damiru Žaraku, Nađi Čengić i ostalim nosiocima ovog projekta sa kojima smo već uradili mnogo posla u pripremama za realizaciju. Također, hvala i načelniku Srđanu Mandiću i pomoćnici načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti i kulturu, Lejli Dizdarević, koji su nam dali  podršku i koji su, na osnovu našeg rada i iskustva procijenili  da upravo mi možemo uraditi jedan ovako zahtjevan posao. 

U narednom periodu  počinjemo sa promocijom po osnovnim škola općine Centar, nakon čega ćemo primati prijave, formirati trenažne i takmičarske timove, a naša prva radionica je planirana za 17.04. 2022. u KSC Skenderija.

Uskoro ćemo objaviti više informacija za roditelje i naše buduće učesnike.

Sretno svima!

 

Vaš KK BBY

           

 

 

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI