Nastavlja se praznik košarke u Starom Gradu – Odigrana III i IV kola naše popularne lige

Učesnici našeg praznika košarke na poklon od kluba će dobiti  novu sportsku opremu, kao vid motivacije za ono što slijedi!

 

 

Djevojčice i dječaci Starog Grada konačno su dočekali nastavak svoje lige! Vikend iza nas bio je pravi praznik košarke tokom kojeg su odigrana dugo očekivana nova dva kola Minibasket lige osnovnih škola Općine Stari Grad.

 

Liga koja je do sada sakupljala ogroman broj naših košarkašica i košarkaša, gdje su svi dolaziti igrati i boriti se za ime svoje škole, ovaj je put održana u nešto drugačijim uslovima.

 

Naime, kako bismo u potpunosti ispoštovali sve postavljene mjere epidemiološke situcije u kojoj se nalazimo, utakmice III i IV kola odigrane su u SD Novo Sarajevo. Ova dvorana inače nudi uslove koji najbolje odgovaraju tome, na osnovu kvadrature, velikog broja svlačionica, klimatizacije itd.

 

Veoma nas raduje činjenica da interes djece za naše aktivnosti u ovoj općini nije opao, da rado dolaze na treninge i prate naše programe, pa tako i ove utakmice. Također veliki broj novih članova pridružio nam se upravo tokom decembra i januara u naše starogradske škole košarke.

 

Učesnici našeg praznika košarke će na poklon od kluba će dobiti novu sportsku opremu, kao vid motivacije za ono što slijedi. A šta je to što slijedi, svi dobro znamo! Utakmice, nova kola i druženja, i ono najbolje, naš Festival košarke na otvorenom  – praznik dječije radosti, naš dan iz snova!

 

Zahvaljujemo se stalnoj podršci Općine Stari Grad, načelniku Ibrahimu Hadžibajriću kao i osoblju koje je sa nama od početka, kao što je Andrej Dizdarević koji nas je posjetio i koji prati naše aktivnosti još od 2017.godine. Veliko hvala i menadžmentima svih škola ove općine koji su naša podrška i sa kojima odlično sarađujemo.

 [widgetkit id=”127″ name=”TRECE kolo Stari Grad”]

 

 

U nastavku objavljujemo rezultate i trenutni poredak naše lige.

 

Ekipe su igrale sljedećim rezultatima:

III KOLO

OŠ Hamdija Kreševljaković – OŠ Edhem Mulabdić – 34:31

OŠ Saburina – OŠ Mula Mustafa Bašeskija – 18:23

OŠ Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković – OŠ Vrhbosna – 33:27

IV KOLO

OŠ Edhem Mulabdić – OŠ Vrhbosna – 21:28

OŠ Mula Mustafa Bašeskija – OŠ Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković – 27:32

OŠ Hamdija Kreševljaković – OŠ Saburina – 22:19

 

TABELA

 

EKIPA

UT

POB

POR

POSTIGNUTI POENI

PRIMLJENI POENI

KOŠ RAZLIKA

BOD

1

OŠ Š.M.E.H.

4

4

0

124

92

+32

4

2

OŠ VRHBOSNA

4

3

1

97

81

+16

4

3

OŠ HAMDIJA KREŠEVLJAKOVIĆ

4

3

1

98

90

+8

3

4

OŠ MULA MUSTAFA BAŠESKIJA

4

1

3

80

93

-13

2

5

OŠ EDHEM MULABDIĆ

4

1

3

94

110

-16

3

6

OŠ SABURINA

4

0

4

61

88

-27

2

 

 

Vidimo se u narednom kolu!

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI