Naši minibasketaši u junu na turniru u Materi u Italiji

Ponosni smo što ćemo u konkurenciji 64 tima iz cijelog svijeta biti jedini predstavnik naše zemlje te tako dobiti priliku da budemo dio Evrope i svijeta i da reprezentujemo Sarajevo i BiH

Kombinovani tim naša dva kluba, ekipa minibasketaša, dječaci rođeni 2012. i mlađi, ove godine putuju na poznati turnir u Italijansku Materu.

Jedan od najprestižnijih turnira za mlade košarkaše, „Minibasket in Piazza“ se održava po 31. put a kao takav okuplja svake godine djecu Evrope i svijeta koji zajedno na sedam dana postaju dio svjetske košarkaške scene i priče.

Pozvani smo na ovogodišnji „Minibasket in Piazza 2023“ koji će se održati od 18. do 24. juna 2023. Naše putovanje prije svega jeste predstavljanje košarkaškog tima i zemlje, te odigravanje utakmica, ali također i obilazak i druženje. Mnoge košarkaške evropske i NBA zvijezde današnjice bili su učesnici upravo ovog turnira.

Matera je jedan od najstarijih gradova Evrope i 2019. godine je proglašena Evropskim gradom kulture. U pitanju je prelijepa destinacija na jugu Italije, sa mnoštvom velikih historijskih znamenitosti koje planiramo posjetiti.

Do sada smo učestvovali na tri turnira u Materi, a prethodne tri godine nismo iz objektivnih razloga s obzirom da se turnir zbog situacije s pandemijom 2020. i 2021. godine nije održavao, dok je prethodne godine održan u znatno manjem obimu.

U Materu putuje 12 naših dječaka koji će, kao i uvijek do sada biti smješteni kod italijanskih porodica, ovoga puta kod naših prijatelja u Bitritu kod našeg Benny de Carla.

Ponosni smo što ćemo u konkurenciji 64 tima iz cijelog svijeta biti jedini predstavnik naše zemlje te tako dobiti priliku da budemo dio Evrope i svijeta i da reprezentujemo Sarajevo i BiH.

S obzirom na činjenicu da smo i ranije bili jedini predstavnici naše zemlje na ovom turniru, naš odlazak su do sada podržavale institucije kao što su Općine Stari Grad, Grad Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Ilidža i ostali sponzori.

Uskoro ćemo objaviti više informacija te će na ovu temu, kao i do sada, biti organizirani roditeljski sastanci.

Vaši KK BBY I KK Ilidža

 

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI