Naša pokretačka snaga – Sedam takmičarskih selekcija u narednoj sezoni!

Trudili smo se dokazati da ako imate ispravnu viziju, ako u svakom momentu znate šta želite, neovisni ste i opredjeljenje vam je isključivo sport, u našem slučaju košarka – možete uspjeti!

U četvrtoj sezoni od reaktiviranja ugašenog kluba KK Ilidža i trećoj od početka rada našeg KK BBY možemo reći da smo prevazišli vlastita očekivanja.

Kada krenete samo sa iskrenim ciljem i nadom u stvaranje nečeg boljeg i drugačijeg u sredini u kojoj su pozitivni rezultati rijetkost, ne očekujete previše. Zbog toga je naše zadovoljstvo veće a ostvareni rezultat nas tjera da idemo više i bolje.

Trudili smo se dokazati da ako imate ispravnu viziju, ako u svakom momentu znate šta želite, neovisni ste i opredjeljenje vam je isključivo sport, u našem slučaju košarka – možete uspjeti!

Prvi zadatak uvijek je bio: učiniti djecu sretnom, zadovoljiti potrebe za igrom i druženjem, a u drugi plan staviti rezultate, pobjede, poraze, broj ostvarenih poena..

Najveći uspjeh je kada to prepoznaju roditelji a njihovo ukazano povjerenje govori upravo to.

Neosporna je činjenica je da su upravo ljudi najznačajniji resurs svake organizacije, prije svega naši treneri – oni su ti koji su nas doveli ovdje! 

Uz trenere svakako naša snaga su – košarkaši i košarkašice, njihovi roditelji, prijatelji kluba, svi oni koji su vjerovali u nas i vjeruju još uvijek. 

Ne možemo ih sve nabrojati, neki to ne bi ni htjeli, a želimo da znaju kako smo svima iskreno zahvalni.

Uz takvu pokretačku snagu nastavljamo!

U narednoj sezoni imat ćemo sedam muških takmičarskih selekcija koje ćemo uskoro predstaviti kroz zajedničke i pojedinačne fotografije.

Nakon njih, tu su i naše princeze, ženske selekcije, ponos i snaga klubova. Njih ćemo također predstaviti uskoro.

Sretno dijete sa dobrim osnovama za zdravo djetinjstvo, a onda uspješan sportista –  i dalje je naša misija.

Trudit ćemo se da tako i ostane!

Budite sa nama!

 

VAŠ KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI