Naš projekat FMON – Jedinstvena igra koja je spojila mješovite timove!

Okupili smo male i velike i igrali utakmice. Došli su naši košarkaši iz Vogošće, Semizovca, Ilidže, Starog Grada, Novog Sarajeva, družili se i upoznavali.            

 

Naš veliki projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke bio je pun pogodak za dječake i djevojčice gradskih osnovnih škola.

 

Kroz skoro četiri mjeseca programa obilazili smo škole, družili se sa učesnicima, pripremali ih i poklanjali im sportsku opremu u kojoj će igrati utakmice projekta.

 

Nakon tih druženja postali smo prava mala armija koja broji 300 učesnika spremnih za jedinstvenu ligu mješovitih timova.

 

Okupili smo male i velike i igrali utakmice. Došli su naši košarkaši iz Vogošće, Semizovca, Ilidže, Starog Grada, Novog Sarajeva, družili se i upoznavali.

 

            

 

Spojila nas je igra koju volimo i zabava kroz nova prijateljstva. Vrijeme je prošlo brzo do našeg finalnog dana kada je crvena boja naših dresova dominirala dvoranom Općine Novo Sarajevo.

 

Toga dana proglasili smo najbolje timove, ali svi smo dobili diplome za učešće. Nagradili smo i najbolje „šutere “ u takmičenju Zlatna ruka.

 

Sigurno smo da su naši košarkaši otišli sa uspomenama za cijeli život a za veliko zadovoljstvo što smo bili u prilici da im to pružimo, možemo zahvaliti Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke koje je omogućilo realizaciju ovog projekta na čelu sa ministricom Elvirom Dilberović.

 

Sretni smo da svakom pruženom prilikom nama, mi pružamo djeci neka nova iskustva.

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI