Najmlađi košarkaši i košarkašice u posjeti kod načelnika Općine Stari Grad

Dobro raspoloženo maleno društvo – 12 dječaka i djevojčica predstavnika košarkaških ekipa osnovnih škola Starog Grada posjetilo je načelnika Općine – gosp. Ibrahima Hadžibajrića.

Načelnik Hadžibajrić ukazao je ovim simpatičnim druženjem priznanje najmlađim košarkašima i košarkašicama Općine Stari Grad na njihovim sportskim aktivnostima i uspjesima, podijelio utiske sa Festivala košarke na kojem su učestvovali u okviru dana Općine Stari Grad, razgovarao o njihovim školama i prisjetio se i svojih školskih dana.

 

Vrijeme leti brzo u ugodnom društvu. Naši maleni košarkaši i košarkašice svojom spontanošću, iskrenošću i raspoloženjem odgovorili su baš kako treba načelnikovom pozivu. Ovaj posjet je, a da nisu ni primijetili, našoj djeci poslao lijepu poruku: lijepo se potruditi, družiti i baviti sportom, učestvovati na sportskim događajima… Iskreno se zahvaljujemo gosp. Hadžibajriću koji je ovim pozivom na najljepši način pohvalio iskrena nastojanja i trud naših malenih košarkaša i košarkašica, kao i na otvorenosti koju je pokazao prema organizaciji sportskih aktivnosti za najmlađe stanovnike svoje Općine – između ostalog Općina Stari Grad odlučila je sufinansirati odlazak mini-basket selekcije košarkaškog kluba BBY Stari Grad na međunarodni turnir u Italiji, „Matera 2018“.

A „Matera“ je mnogo više od turnira. Na njemu se sastaje na hiljade dječaka i djevojčica iz cijelog svijeta, predstavljajući kulturu i ljepotu svojih zemalja. Čini se da cijeli jedan grad tada živi samo za djecu svijeta i jako smo sretni što će na njemu ove godine učestvovati i djeca našeg Starog Grada.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI