Najljepši trenuci – Košarkaški kamp „Košarka bez granica“ Bjelašnica 2018

Iza nas je 7 izvanrednih dana košarke i druženja na Bjelašnici.

Imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni: Bilo je mnogo košarke na otvorenim terenima, šetnje, planinarenja, druženja, zabavnih kvizova , ali i ugodne hotelske atmosfere i dobre hrane. Svojim posjetama obradovali su nas brojni dragi gosti, a osoblje Hotela Han ugostilo je naše mlade sportaše sa puno iskrene pažnje.

Košarkaši i košarkašice pak zaslužuju posebno priznanje. Hrabro su se nosili sa svojim obavezama, i svaka medalja i svaka diploma koju su ponijeli sa sobom, je potpuno zaslužena.

Izdvajamo posebne trenutke

29.06.2018.

Zlatko Sedić posjetio je naš kamp i u dvosatnom predavanju i razgovoru sa našim košarkašima i košarkašicama prenosio nam svoja košarkaška znanja i iskustva.

01.07. 2018. Family Day

Košarkaški kamp u punom je zamahu. Ćudljiva Bjelašnica igra se sa nama, valjda nas iskušava jesmo li joj dorasli. Tjera nas da se trudimo još više, da improviziramo, da damo sve od sebe. A sve to daje našem druženju posebnu draž.

01.07. na Bjelašnici magla i kiša… Ali kada dođu prijatelji, zar je važno?

Pridružila su nam se naša dva izuzetna mlada košarkaša: Sani Čampara i Adnan Arslanagić koji su sa djecom i roditeljima emotivno podijelili svoja košarkaška iskustva.

Druženje, trening i natjecanje roditelja na košarkaškaškim terenima. Zabava je bila odlična, sportski duh zavidan, a završnica više nego neizvjesna. Hotel Han nagradio je pobjednika takmičenja „Zlatna ruka“ vikendom u hotelu za dvije osobe.

Roditelji su igrali i basket 3:3 pokazavši nam da se košarka jednostavno – ne zaboravlja.

   

02.07. 2018.

Predstavnici Opšine Stari Grad družili su se sa djecom na košarkaškim terenima. Iskreno im se zahvaljujemo na brizi i na ovom lijepom gestu.

Predavanje na temu ishrane mladih sportista održala je doc. dr. Arzija Pašalić sa Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu.

G-đa Arzija Pašalić 2011. Godine odbranila je magistarski rad na temu „Ishrana i antropomorfološke karakteristike vrhunskih sportista Kantona Sarajevo“.

Doktorsku disertaciju «Komparativna analiza prehrambenih navika i stanja uhranjenosti djece u periodu rane adolescencije» odbranila u novembru 2015. godine.

Učestvovala na više međunarodnih simpozija, kongresa i seminara, te imala niz stručnih edukacija.

Našim košarkašima i košarkašicama je u izuzetno zanimljivom i praktičnom predavanju ukazala na značaj pravilne ishrane, sa osvrtom na opasnost i nepotrebnost tzv. „energetskih napitaka“ , te dala mladim sportistima i niz praktičnih savjeta.

 

03.07. 2018.

Planinarenje, zabava i trening spretnosti u Javorovom dolu.

    

03.07. 2018.

Završna takmičenja – najviše uzbuđenja na samom kraju

   

04.07. 2018.

Vrijeme za veliki sportski pozdrav.

Naš „počasni krug“ – za košarku, za sportski duh, za fair play i za naše mlade košarkaše i košarkašice…

Veliki sportski pozdrav
KK Iilidža, KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI