Na kraju još jedne uspješne sezone – PET OD PET – NAJBOLJA OCJENA ZA NAŠE KOŠARKAŠICE I KOŠARKAŠE!

Mi nastavljamo sa istim ciljevima a naša filozofija je i dalje “rezultat u funkciji razvoja  IGRAČA, a ne IGRAČ u funkciji pravljenja rezultata”. 

Naše košarkašice i košarkaši prisustvovali su ovogodišnjoj ceremoniji dodjele medalja i pehara za najuspješnije ekipe u Kantonu Sarajevo u protekloj sezoni. Bila je ovo za nas jedna od najsupješnijih sezona kada je u pitanju kantonalno takmičenje.

Dokaz da i dalje vrijedno radimo i rastemo jeste činjenica da smo sada bogatiji za čak pet medalja! Veliki uspjeh postigle su naše košarkašice, naše PRINCEZE koje su još jednom dokazale da ulaganje u žensku košarku i briga za budućnost naših košarkašica itekako daje rezultate i važna je, kako za nas, tako i za našu domovinu.

Naše košarkašice iz selekcije minibasket KK BBY prvakinje su Kantona, dok su kadetkinje KK BBY odnijele treće mjesto. Čestitamo našim princezama i obećavamo da nastavljamo ulagati i osiguravati najbolje uslove za njihov rad.

Prvaci Kantona Sarajevo su i naši košarkaši iz selekcije minibasket KK BBY. Naši Pioniri i Juniori ove godine izborili su jedine košarkaške medalje za Općinu Ilidža, uključujući i druge klubove. Naši Pioniri bili su drugi a Juniori treći.

U sistemu takmičenja Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo imali smo ukupno 12 naših timova sa ukupno 250 takmičara što je zaista ogroman uspjeh za nas.

Posebno ističemo i uspjeh našeg tima koji je ove godine zauzeo visoko drugo mjesto u okviru A2 lige prvenstva BiH, sastavljen od košarkaša rođenih od 2005. do 2010. godine.

Zahvaljujemo se Općini Ilidža, Općini Centar i Novo Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo kao i upravi Grada Sarajeva koji su bili uz nas u protekloj sezoni i svojom podrškom omogućili da nižemo uspjehe. Hvala i svim našim prijateljima i sponzorima, kompanijama koje su dale svoj doprinos u našem razvoju i koje su podržale naše aktivnosti.

Mi nastavljamo sa istim ciljevima a naša filozofija je i dalje “rezultat u funkciji razvoja  IGRAČA, a ne IGRAČ u funkciji pravljenja rezultata”.

U prilog tome ide veliki broj visokokvalitetnih POZIVNIH turnira na kojima smo učestvovali i koje smo organizirali, upravo sada naša selekcija U15 je u Milanu, gdje učestvuje na najkvalitetnijim turniru za ovaj uzrast u Evropi, naša U12 selekcija putuje na turnir u Materu. Također nas čeka i međunarodni turnir u Glini od 30. avgusta do 2. septembra 2024.

Imena poput Fenera, Bajerna, Budućnosti Podgorice, Armanija, Virtusa, Varesea, Trenta, Kaunasa i ostalih su samo neka od imena sa kojima su igrali naši košarkaši.

Osim toga, najavljujemo i novi projekat sa Općinom Novo Sarajevo gdje pravimo priče sa našim najmlađima.

Čestitamo svim našim košarkašicama i košarkašima, trenerima i svima koji su bili, i nastavljaju biti dio ove priče.

Vaši KK Ilidža i KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI