Minibasket liga Općine Stari Grad –uskoro počinjemo!

Ove godine nastavljamo našu treću po redu ligu za koju obećavamo da će biti najbolja do sada! Igrat ćemo u svim školama, družiti se na vanjskim i unutrašnjim sportskim terenima.

 

Naša košarkaška priča u Općini Stari Grad oživjet će košarkaške terene i u ovoj godini. Naime, košarkaši osnovnih škola sa područja ove općine i u ovoj sezoni će imati priliku takmičiti se i donijeti medalje i pehare u svoju školu. 

Kroz projekat Minibasket lige koju organizujemo u saradnji sa Općinom Stari Grad u 2018. i 2019. godini okupili smo veliki broj malih i velikih sportista koji su se iz kola u kolo takmičili i učinili da projekat postane istinski praznik košarke.

Naši finalni dani bili su Festivali košarke, koje smo simbolično nazvali i danima dječije radosti jer su se mališani radovali, slavili i družili.

Prvi smo organizovali u Štrosmajerovoj ulici, a drugi na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović, kada je uz naša mlada lica potpuno oživjela gradska jezgra.

Ove godine nastavljamo našu, treću po redu ligu za koju obećavamo da će biti najbolja do sada! Igrat ćemo u svim školama, družiti se na vanjskim i unutrašnjim sportskim terenima.

                    

Svi naši članovi su pozvani da se pridruže i nastupe pod imenom svoje škole. Odigrat će se deset zvaničnih kola, a završnica će kao i uvijek do sada biti organizovana u sklopu Dana Općine Stari Grad.

Garantujemo dobru igru, druženje i radost kroz košarku!

Budite sa nama jer uskoro počinjemo!

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI