Košarkaško putovanje u prijestolnicu Evropske kulture sa KK BBY

„Minibasket in Piazza“ je najveći turnir u Evropi i svijetu za ovaj uzrast. Ove godine priliku za nastup imaju dječaci i djevojčice rođeni 2009. i 2010. godine.

 

Naši košarkaši i košarkašice svake godine imaju priliku biti dio svjetske košarkaške priče. KK BBY i ove godine dječake i djevojčice Općine Stari Grad vodi na najveći Međunarodni minibasket turnir „Minibasket in Piazza“ 2020 u Materi, Italija.

 

Hiljade mladih iz cijelog svijeta svake godine predstavlja svoje košarkaško umijeće upravo na ovom turniru.

 

„Minibasket in Piazza“ je najveći turnir u Evropi i svijetu za ovaj uzrast. Ove godine priliku za nastup imaju dječaci i djevojčice rođeni 2009. i 2010. godine.

 

Turnir će se održati od 21.06. do 27.06. 2020.godine.

 

Odlazak u Materu prilika je za novo iskustvo i učenje o košarci, ali i velika lekcija iz kulture. Naime, ovaj grad na jugu Italije jedan je od najstarijih u Evropi i 2019. godine je proglašen Evropskim gradom kulture a dio odlaska svakako podrazumjeva obilazak znamenitosti ove destinacije.

 

Ponosni smo i sretni što smo u prilici našim zvijezdama omogućiti da budu dio svjetske košarkaške scene na sedam dana.

 

Naravno, i ove godine veliku zahvalnost za podršku i pomoć dugujemo načelniku Općine Stari Grad, Ibrahimu Hadžibajriću.

 

Za našu djecu ovakvo putovanje uvijek donese najljepše uspomene i prijateljstva koja traju. O tome svjedoče i reakcije i zahvale naših roditelja, koji također uvijek imaju samo riječi hvale za domaćine.

 

Pročitajte dio njih.

 

Kako biste imali uvid u dio naše priče o Materi, pogledajte video  sa ranijih putovanja.

 

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI