Košarkaški Kamp „Košarka bez Granica“

Family Day, Nedjelja 01.07. od 13.00: Družićemo se, igrati košarku, takmičiti a „zlatna (roditeljska) ruka“ osvaja i vrijednu nagradu. Naš kamp „Košarka bez granica“ uveliko se zahuktava.

Vremenski uslovi čine sve još dinamičnijim – prošli smo kišu, pljuskove, maglu koja se spušta kao u filmovima, ali i najbistrije plavo nebo. Sve je to sastavni dio „planinskog ugođaja“ koji nam se sve više sviđa. A košarka u svemu tome je – izvanredna.

Zato sutra 01.07. pozivamo roditelje na naš Family Day, u okviru koga je i takmičenje za roditelje košarkaša i košarkašica učesnika kampa. Želimo da se družimo, da podijelimo sa roditeljima ovaj izvanredni košarkaški ugođaj, a Hotel Han nagradiće pobjednika našeg takmičenja jednim vikendom u Hotelu. Takmičenje nije zahtjevno, nagrada je primamljiva, i biće bez sumnje zabavno. U takmičenju zasebno mogu učestvovati oba roditelja svih učesnika kampa. Stoga vas srdačno pozivamo da nam se pridružite.

Pored nagradnog takmičenja „Zlatna ruka“, roditelji se mogu prijaviti i za revijalnu košarkašku utakmicu (utakmice) roditelja u terminu od 15.00-16.00 sati na našim poligonima. Timove ćemo odrediti prema broju zainteresovanih, a sudiće jedan od naših trenera.

Propozicije nagradnog takmičenja „Zlatna ruka“ , možete pogledati u nastavku.

Sportski pozdrav i vidimo se u nedjelju.

PROPOZICIJE TAKMIČENJA – „ZLATNA RUKA“ ZA RODITELJE

Član 1.
Takmičenje za roditelje naših košarkaša i košarkašica na kampu „Košarka bez granica“ na Bjelašnici, održat će se 01. 07. 2018 godine (nedjelja), na terenima kampa, koji organizira KK Ilidža i KK BBY

Član 2.
Pravo učešća imaju roditelji (otac i majka), naših košarkaša i košarkašica koji se nalaze na kampu.

Član 3.
Takmičenje organizuje košarkaški klubovi KK ILIDŽA i KK BBY i njime rukovodi Takmičarska komisija od tri člana: BEGANOVIĆ ADIS – Komesar SMAJLOVIĆ SEMIR –Član HUSEINOVIĆ HAJRUDIN-Član

Član 4.
U takmičenju mogu učestvovati oba roditelja kao zasebni takmičari i osvojiti nagradu.

Član 5.
Prijava za takmičenje se može izvršiti u nedjelju 01.07.2018, u hotelu Han, kod trenera KK Ilidža i KK BBY u periodu od 13.00-14.00 sati. Od 14.00 do 15.00 sati, napravit ćemo raspored takmičenja, na bazi nasumičnog izvlačenja parova. Takmičenja počinju u 16.00 sati, na poligonima kampa i održavat će se paralelno na dva koša, u parovima (grupa „A“ i grupa „B“), na malom poligonu.

Član 6.
U prvoj seriji, takmičari šutiraju po pet slobodnih bacanja. Dalje ide onaj koji ima veći broj poena, a onaj sa manjim se eliminiše i tako do kraja. U drugoj seriji takmičari šutiraju četiri, u trećoj tri i u četvrtoj i svakoj daljoj dva (ovisno o broju učesnika). U finalnom takmičenju (najuspješnije dvoje) se šutira po 10 slobodnih bacanja. U slučaju istog broja postignutih poena u svakoj seriji, takmičari šutiraju po jedno slobodno bacanje.

Član 7.
Glavnu nagradu, besplatan vikend u željenom terminu za dvoje (bez obzira da li je pobjednik bio otac ili majka) na bazi 1 punog pansiona, obezbjeđuje Hotel Han.

KK ILIDŽA I KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI