Košarkaški Dan iz snova za mališane Općine Novo Sarajevo!

Mi smo organizovali još jedan Festival košarke, dan za pamćenje za našu djecu. Njihova igra, osmjesi i radost odjekivali su dvoranom a nama još jednom dokazali da je vrijeme posvećeno djeci najbolje ulaganje u budućnost.

 

 

Minibasket i Unobasket košarkaške radionice i takmičenja završene su finalnim utakmicama uz revijalni program – takmičenja za djecu i roditelje, zabavu, veselje i nagrade za najmlađe košarkaše Općine Novo Sarajevo.

 

U četiri mjeseca koliko su trajale radionice i utakmice naše lige ogroman broj mališana družio se sa nama i pravio prve košarkaške korake.

 

S ponosom smo dodjelili priznanja za njihova stečena znanja i privrženost, redovne dolaske i ustrajnost u bavljenju sportom.

 

Najbolji u takmičenju Zlatna ruka u kategoriji MINI bili su: Nedim Huskić (I mjesto), Karim Šahinpašić (II mjesto) i Najla Mašetić (III mjesto). U kategoriji MIDI to su bili: Sanjin Šačić (I mjesto), Karim Rizvanović (II mjesto) i Džan Prašović (III mjesto).

 

Najbolji među roditeljima bili su: Aldin Zec (I mjesto), Arijana Arnautović (II mjesto) i Kerim Priganica (III mjesto).

 

Naš cilj je ostvaren: dječaci i djevojčice su u svom najmlađem uzrastu stekli znanje i iskustvo u košarkaškom sportu, kao i veliki broj novih prijatelja i lijepih uspomena.

 

Danas su dvoranu napustili sretni sa svojim diplomama u rukama.

 

[widgetkit id=”91″ name=”final2019″]

 

Mi smo organizovali još jedan Festival košarke, dan za pamćenje za našu djecu. Njihova igra, osmjesi i radost odjekivali su dvoranom a nama još jednom dokazali da je vrijeme posvećeno djeci najbolje ulaganje u budućnost.

 

Zahvaljujemo se našim roditeljima na povjerenju i saradnji, saradnicima iz SD Novo Sarajevo koji su omogućili da sva 34 susreta proteknu u besprijekorno organizovanim uslovima.

 

Općina Novo Sarajevo je sa svojim timom vjerno pratila naša dešavanja na čemu smo posebno zahvalni, posebno načelniku Nedžadu Koldži koji nam se pridruživao na treninzima.

 

Hvala i školama učesnicama u projektu.

 

Na kraju, hvala i našim sportašima, sadašnjim i budućim košarkašima što su bili dio našeg programa i BBY ekipe.

 

U kategoriji MIDI ostvareni su sljedeći plasmani:

U kategoriji MINI ostvareni su sljedeći plasmani:

1. GRBAVICA

1. HRASNO

2. MALTA

2. KOVAČIĆI

3. POFALIĆI

3. POFALIĆI

4. HRASNO

4. ČENGIĆ VILA

5. VELEŠIĆKI HEROJI

5. MALTA

6. KOVAČIĆI

6. GRBAVICA

 

 

Vidimo se iduće godine!

 

Vaš KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI