Košarka je ponovo tu – BBY i Stari Grad

U subotu 11.11.2017, košarka u Starom Gradu, je ponovo oživjela nakon 1977 godine.

Naime tada, te 1977 godine, fuzijom tri kluba iz Starog Grada, rukometnog i košarkaškog kluba Omladinac i fudbalskog kluba Vratnik, nastao je košarkaški klub Omladinac. Prošlo je 50 godina, nakon što su „pioniri“, starogradske košarke, Handžić, Baroš, Lučić, Kovačević, Šimić, Kaukčija, Milošević, Ibrahimpašić, Mandrapa, Bilić i ostali, odigrali svoje utakmice u okviru „prve republičke lige“, bivše Jugoslavije na igralištu na Kovačima. To je istorija košarke u Starom Gradu, koju ne treba zaboraviti.

Ono što je važno istaći, je da je košarka u Starom Gradu, u subotu 11.11.2017. ponovo rođena, te da su svoje prve utakmice, odigrali košarkaši i košarkašice Osnovnih škola sa područja Općine Stari Grad i to: OŠ Saburina, OŠ “Mula Mustafa Bašeskija“, OŠ „Vrhbosna“ i OŠ “Muhamed Šejh ef. Hadžijamaković. Veliki broj djece, roditelja, osmjeha na licu naših malih košarkaških zvijezda, daje nam za pravo da nastavimo dalje, sa KK BBY i našim trenerima, Begićem, Beganovićem, Smajlovićem i ostalim. Nastavljamo dalje, tako da danas 28.11.2017, počinjemo sa radom u OŠ “Hamdija Kreševljaković”, na Vratniku.

Zahvaljujemo se menadžmentu škole na čelu sa dir. Salkom Huskićem na ukazanom povjerenju, koje ćemo mi sasvim sigurno opravdati.

U decembru nas očekuje i liga Osnovnih škola, Općine Stari Grad i mnogo drugih aktivnosti.

Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane da nam se pridruže i budu dio košarkaške porodice BBY.

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI