„Košarka bez granica“ sa KK BBY i ovog ljeta na Bjelašnici

Ako ste spremni na: puno rada, treninga, utakmica, razmjene znanja, kao i druženja i zabave u prijateljskoj i ljetnoj ali prije svega košarkaškoj atmosferi – čekamo vas!

                                

„KOŠARKA BEZ GRANICA“ kao veliko sportsko druženje sumirat će uspješnu sportsku sezonu košarkaškog kluba BBY.

Ovaj savremeni kamp za mlade ljubitelje košarke (polaznike, igrače, trenere) je prije svega edukativnog, ali i zabavnog karaktera. 

Programom kampa nastojimo podići sportsku edukaciju djece na najvišu razinu, kroz rad s najboljim trenerima za mlađe kategorije, te koristeći adekvatne lokacije i prostor. 

To podrazumjeva dnevne treninge i različite sportske aktivnosti, utakmice učesnika kampa u večernjim satima, All-Star utakmice i takmičenja. 

Kao i do sada, organizirali smo prigodne nagrade za najbolje. Atraktivne nagrade osigurane su i za roditelje naših učesnika.

Sama činjenica da se kamp održava u planinskom ambijentu govori o njegovoj važnosti za zdravlje i najbolji razvoj naših sportista. Izuzetno zdrav planinski ambijent pogoduje treninzima – na ovoj nadmorskoj visini trenažni proces je od izuzetne zdravstvene vrijednosti.

          

Kamperi će biti smješteni u odličnom hotelu Han, a planirani termin održavanja kampa je od 30. juna do 06. jula 2019. godine.

Programi treninga su prilagođeni uzrastu i znanju polaznika, a treninzi se odvijaju po selektivnim grupama. Cilj je da polaznici napreduju i dobije smjernice za dalji rad. 

Osigurat ćemo: najbolje prirodne uslove za rad, otvorene terene za treninge, predavanja certificiranih predavača, pojedinačni pristup svakom učesniku, sedam dana učenja „ igre pod obručima“, individualne i grupne treninge, kvalitetnu ishranu, druženje s vršnjacima i organizovano korištenje slobodnog vremena.

Treninge će voditi naši treneri kao i oni gostujući, čija imena čuvamo kao iznenađenje. Potrudit ćemo se ugostiti i vrhunske igrače i trenere – vaše i naše uzore!

Ako ste spremni na: puno rada, treninga, utakmica, razmjene znanja, kao i druženja i zabave u prijateljskoj i ljetnoj ali prije svega košarkaškoj atmosferi – čekamo vas!

 

Vaš KK BBY

                  

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI