„KOŠARKA BEZ GRANICA 2020“ – Admir Prašović, selektor kadetske reprezentacije BiH veliko pojačanje trenerskom kadru kampa na Bjelašnici

Zadovoljstvo nam je što će ovo eminentno trenersko ime raditi sa našim malim i velikim košarkašima i prenijeti im svoje bogato znanje

„Košarka bez granica 2020“ sa KK BBY, KK Ilidža i KK Rolling ove godine ugostit će selektora Kadetske reprezentacije BiH, Admir Prašovića.

Zadovoljstvo nam je što će ovo eminentno trenersko ime raditi sa našim malim i velikim košarkašima i prenijeti im svoje bogato znanje.

Trenerskim pozivom Prašović se bavi sedamnaest godina, a na funkciji selektora naše  kadetske reprezentacije je od 2018. godine. Kroz svoju karijeru Prašović je osvojio četiri domaće titule i dva puta Kup s košarkašicama Željezničara, sa kojima je dva puta stigao i do šesnaestine finala Eurokupa FIBA.

Sa kadetskom selekcijom na Evropskom prvenstvu B divizije u Sarajevu, uspio je izboriti povratak u A diviziju. Radio je i sa mladim igračima KK Zrinjski i bio član stručnog štaba muške juniorske reprezentacije BiH.

U svojoj bogatoj karijeri također je prošao kroz veliki broj košarkaških kampova, seminara i turnira, kako u našoj zemlji tako i u Americi, Turskoj, Austriji..

Koristimo ovu priliku da mu se zahvalimo što će izdvojiti svoje vrijeme da bi došao da podrži naš rad i da svoj doprinos zdravim idejama i projektima.

Ovo je još jedna prilika za naše košarkaše da napreduju a svakako i veliko osvježenje i pojačanje našem trenerskom timu u radu na kampu.

Vidimo se na Bjelašnici!

 

Vaši  KK BBY i KK Ilidža 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI