KK BBY u sportskoj budućnosti mladih Vogošće

Naša priča u Vogošći krenula je sa jednom školom košarke, da bismo ovog ljeta organizovali mali festival za naše košarkašice i košarkaše, članove škola košarke

 

Općina Vogošća jedno je od gradskih područja u kojima je KK BBY u relativno kratkom periodu stekao ogomnu popularnost kod mališana, osnovaca.

 

Naša priča u Vogošći krenula je sa jednom školom košarke, da bismo ovog ljeta organizovali mali festival za naše košarkašice i košarkaše, članove škola košarke.

 

Tim povodom otvoren je obnovljeni košarkaški teren Radivoj Korać a naša djeca su bila dio manifestacije. KK BBY je bio dio ovog projekta od početka, te smo zajedno sa Općinom Vogošća, koja je finansirala obnovu ovog terena, na čelu sa načelnikom Edinom Smajićem za mlade Vogošće napravili bitan korak u sportskoj budućnosti mladih ovog područja.

 

           

 

Naši planovi za Vogošću su veliki i izuzetno je zadovoljstvo sarađivati sa ljudima koji ulažu u sport i ispravan razvoj, a to je svakako načelnik Smajić koji je zajedno sa zaposlenicima ove općine prepoznao potencijal u našem radu.

 

Zahvaljujemo se Službi za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti općine sa kojima smo uspješno sarađivali u proteklom periodu.

 

Nadamo se da će naše djevojčice i dječaci uskoro biti dio velikih festivala, manifestacija i košarkaških igara koje KK BBY organizuje.

 

Do tada, draga djeco čuvajte se i budite aktivni za dobrobit vašeg zdravlja!

 

Vaš KK BBY

 

[widgetkit id=”110″ name=”vogosca teren novi”]

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI