KK BBY i QSI organizovali „Regional Youth Tournament 2020“ za košarkašice

Bio je ovo još jedan u nizu cjelodnevnih košarkaških događaja koji smo ovoga puta organizovali u saradnji sa Međunarodnom školom QSI, našim dugogodišnjim saradnikom.

U subotu je u sportskoj dvorani “Amel Bečković” u Vogošći održan veliki Regionalni košarkaški turnir za košarkašice u generaciji minibasket, košarkašice rođene 2008.godine i mlađe.

Bio je ovo još jedan u nizu cjelodnevnih košarkaških događaja koji smo ovoga puta organizovali u saradnji sa Međunarodnom školom QSI, našim dugogodišnjim saradnikom.

Turnir je pokazatelj naše velike popularnosti i odlične reputacije koju uživamo u Općini Vogošća radeći kroz naše škole košarke koje su do sada okupile ogroman broj mladih školaraca, posebno djevojčica.

Od ranih jutarnjih sati djevojčice su igrale svoje utakmice, upoznavale se i družile. Kao i uvijek do sada, to je bio i povod organizacije – upoznavanje, druženje i širenje ljubavi prema ovom sportu.

Naše djevojčice vraćaju nadu u žensku košarku a mi ćemo se truditi obezbjediti im najbolje uslove za rad a ovaj je događaj samo početak pozitivnih dešavanja.

[widgetkit id=”98″ name=”qsivogosca”]

Odigrane su i prijateljske utakmice naše Minibasket i selekcije Mlađih kadeta sa učenicima škole QSI te su naši dječaci na taj način svojim prisustvom i igrom obogatili snagu turnira.

Bilo je posebno zadovoljstvo ugostiti tim Sea Stars iz Tivta (Crna Gora) na čelu sa trenerom Backom Backovićem u pratnji divnih mama sportašica – odličnoj ekipi kojoj se zahvaljujemo na dolasku i učešću.

Menadžment Međunarodne škole QSI bio je odličan saradnik za organizaciju, na čelu sa direktoricom Natalie Barboza kao i sportskom direktoricom Ajlom Numić – Škrijelj.

Ponosni smo i izuzetno zahvalni na postojeću saradnju.

Također se zahvaljujemo direktorima osnovnih škola sa područja Općine Vogošća: Šemsi Pačarizu, Sabihi Salčin, Medžidu Haskoviću, menadžmentu JU KSC Vogošća na čelu sa direktorom Kenanom Alikadićem.

Posebno hvala načelniku Općine Vogošća Edinu Smajiću, koji je bio sa nama i koji nam je dao punu podršku na početku našeg rada na području ove općine.

Načelnik Smajić nije krio svoje oduševljenje onim što smo do sada uradili i postigli u Vogošći. Krenuvši u septembru prošle godine, za samo nekoliko mjeseci okupili smo ogroman broj košarkaša koji su postali članovi KK BBY.

To je odličan pokazatelj ozbiljnosti i rezultat pozitivne energije koju smo uložili kroz svoj rad, ponudivši ovoj djeci kvalitetne vannastavne programe.

Sa nama je na turniru bio i član uprave akademik Mirko Pejanović, naš uvijek drag gost kao i predstavnici medija kojima dugujemo veiku zahvalnost za praćenje i odziv posebno novinarima Emiru Deliću i Sinanu Sinanoviću, kao i RTV SA te RTV Vogošća.

Prvo mjesto na turniru osvojile su košarkašice SEA STARS, drugo QSI a treće košarkašice našeg KK BBY.

U takmičenju Zlatna ruka prvo mjesto osvojila je: Mila Kovačević, drugo Katarina Radulović a treće Danijela Kokotović.

                   

Svi učesnici su dobili medalje i diplome za učešće, a najbolji timovi pehare.

Turnir je bio promocija našeg djelovanja u Općini Vogošća, a sigurni smo da ćemo uz ovakvu ostvarenu podršku zajedno ići još dalje i još više.

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI