KK BBY i Općina Stari Grad – Novi projekti i nastavak uspješne saradnje!

Predstavnici selekcija KK BBY koji se takmiče u sistemu takmičenja KSKS i KS BiH, djeca koja su produkt našeg rada u Općini Stari Grad zajedno sa direktorom Admirom Sakočem bili su na prijemu i razgovoru sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem

Jedan dio naše mnogobrojne ekipe KK BBY iz Starog Grada, prošle sedmice je boravio u posjeti Općini Stari Grad, na poziv načelnika i sekretara organa državne službe, Alme Destanović. Predstavnici selekcija KK BBY koji se takmiče u sistemu takmičenja KSKS i KS BiH, djeca koja su produkt našeg rada u Općini Stari Grad zajedno sa direktorom Admirom Sakočem bili su na prijemu i razgovoru sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

 

Načelnik se prisjetio naših početaka na području općine, sa ambasadorima košarkaškog sporta sa kojima je sve krenulo Musom, Čamparom i Sikirašem, našim reprezentativcima koji su 2017. godine svim našim članovima u ime kluba podijelili besplatnu sportsku opremu.

 [widgetkit id=”121″ name=”prijem2020″]

Bila je ovo prilika i sumiranja saradnje koju naš klub od početka svog rada ima sa načelnikom, kao i općinskom Službom za obrazovanje, kulturu i sport. Načelnik Hadžibajrić sa nama je bio kroz više godina uspješnog projekta naše Minibasket lige osnovnih škola ove općine, podržao je odlazak naše djece na turnir u Materi, kao i naš košarkaški kamp a prisjetili smo se i naših festivala, projekata i promocija od strane KK BBY i Starog Grada u Evropi i svijetu.

Načelnik Hadžibajrić je neko ko je svojom podrškom dao veliki doprinos ostvarenju naše misije popularizacije košarkaškog sporta u gradu.

 

Zbog toga nas raduje činjenica da su u planu novi projekti KK BBY koje smo osmislili a sa kojima se načelnik složio. O čemu se tačno radi, ostavit ćemo kao iznenađenje za sve vas!

 

Iako smo sve naše snage usmjerili u nastojanje da održimo trenažni proces uprkos teškim uslovima rada tokom pandemije, nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici ostvariti naše planove i ideje u vidu ovakvih projekata, događaja i festivala na koje smo navikli.

 

Do tada, nastavljamo naša druženja i treninge!

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI