KK BBY ekipa Novog Grada: Pridružite nam se na našim novim lokacijama!

Nama su igra i zabava primarni, a poslije njih dolaze takmičenja, učenje o pobjedama i porazima.. Ove godine naš fokus je bila Općina Novi Grad, te ćemo i nastaviti ići u tom pravcu

Tri godine intenzivnog rada: treninga, druženja, takmičenja, putovanja a najviše novih drugarstava je iza nas!

Ponosni smo na ogromnu porodicu dječaka i djevojčica koji se svakodnevno druže i uče košarku sa nama! Upravo ta, naša ciljna skupina mlađih uzrasta svo ovo vrijeme najviše nam je ukazivala povjerenje a mi smo imali tu sreću da omogućimo djeci da naprave prve košarkaške korake upravo sa nama.

Krenuli smo iz jedne, a svoju ekipu proširili na veliki broj gradskih općina u kojima smo stekli nove članove, prijatelje, saradnike.. Iza nas su tri uspješno organizovana košarkaška kampa, projekti košarkaških radionica za najmlađe, putovanja na svjetske turnire za mlade košarkaše, festivali košarke i još mnogo toga.

Roditelji su prepoznali vrijednost naše misije: sretno dijete sa dobrim osnovama za zdravo djetinjstvo a onda uspješan sportista. Nama su igra i zabava primarni, a poslije njih dolaze takmičenja, učenje o pobjedama i porazima.

Naše temeljne vrijednosti trudit ćemo se promovisati i u novim školama, općinama, novim mjestima u koja dolazimo a bit će ih mnogo!

Ove godine naš fokus je bila Općina Novi Grad, te ćemo i nastaviti ići u tom pravcu.

Trenutno u Novom Gradu okupljamo djecu iz pet osnovnih škola. Kao što je i poznato, naša ciljna populacija su dječaci i djevojčice od 1-5 razreda, a programi, metode rada i rekviziti sa kojima radimo također su prilagođeni tom uzrastu.

Naše košarkašice i košarkaši iz Novog Grada dolaze nam iz sljedećih škola: OŠ Meša Selimović, OŠ Skender Kulenović, OŠ Ćamil Sijarić, OŠ Osman Nuri Hadžić i OŠ Aleksa Šantić.

Naši novi članovi sa Dobrinje, dobili su na poklon sportsku opremu kluba, te pozivamo svu djecu da nam se pridruže na treninzima na novim kao i starim lokacijama ove općine!

[widgetkit id=”120″ name=”DOBRINJA2020″]

Kontaktirati nas možete na broj telefona: 062 04 05 05

Vidimo se na treninzima!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI