KK BBY – Druženje u OŠ Mula Mustafa Bašeskija

Oni su zaista „zlatni“ momci

Život čine male stvari. Čak i kada ste veliki. I kada vam se događaju velike stvari. Nikada ne treba potcijeniti šarm i moć malih stvari. Pokoji lijepi gest, iskreni osmjeh, jedna pružena ruka nekada mogu promijeniti svijet – iako uglavnom za onoga ko malim stvarima mijenja svijet to zauvijek ostane tajna.

Ali mi ne želimo biti tajnoviti: Izvanredno smo se družili u OŠ Mula Mustafa Bašeskija  mali članovi košarkaškog kluba BBY i naši „zlatni momci“ : Džanan Musa, Sani Čampara, Njegoš Sikiraš i njihovi kadetski treneri. Bilo je smjeha, trke, zagrljaja, potpisa. Ovim okupljanjem željeli smo obilježiti jedno „polugodište“ vrijednog rada malenih članova KK BBY, obradovali ih novim košarkaškim dresovima, dobrom zabavom i naravno, druženjem sa našim izvanrednim mladim košarkašima, koji su, htjeli to ili ne, unijeli mnogo sportskog glamura.

Zahvaljujemo se direktorima osnovnih škola iz Starog grada koji su nam pomogli u organiziranju i svojim prisustvom uljepšali ovaj događaj. Takođe, zahvaljujemo se i predstavnicima Općine Stari Grad.

Ne znamo jesmo li juče baš mijenjali svijet, ali izašli smo svi sjajno raspoloženi: naša djeca  maleni košarkaši i košarkašice BBY; roditelji, naši dragi gosti.

I naravno naši bosanskohercegovački „zlatni“ košarkaši, koji su odvojili vrijeme i rado došli  sa velikih sportskih terena na naše druženje u školsku sportsku salu; svojom iskrenošću i jednostavnošću pokazali sav šarm izuzetnih mladih ljudi i sportista i zaista nas sviju obradovali; podsjetili kako je škola posebno mjesto – mjesto velikih početaka. I pokazali da velike sportaše ne čine samo veliki sportski uspjesi, već i taj nesebični sportski duh koji oživi svaku igru i dodirne svako srce.

Draga djeco, dragi gosti, mi iz KK BBY želimo Vam lijepo ljeto, puno igre, puno radosti, puno košarke. Nadamo se da ćete se radovati, dobro zabavljati i blistati svojim igrama na košarkaškim terenima: bilo školskim, evropskim ili svjetskim.

Do skorog viđenja,
Sportski pozdrav

Vaš BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI