KK BBY domaćin III Kola lige Minibasket KSKS – Pozitivno okruženje za košarkaše!

Odigrane su četiri redovne utakmice, a svoje snage su, između ostalih odmjerili naši klubovi: KK BBY i KK Ilidža.

 

 

U nedjelju, 17. novembra u našoj preljepoj Sportskoj Dvorani Novo Sarajevo odigrane su utakmice III kola lige Minibasket KSKS za košarkaše.

Odigrane su četiri redovne utakmice, a svoje snage su, između ostalih odmjerili naši klubovi: KK BBY i KK Ilidža.

 

Prema mišljenju naših trenera, najtalentovaniji igrači ekipa bili su: Avdo Čampara iz KK BBY i Daris Hadžić iz KK Ilidža.

                                                   

 

Ekipa KK BBY ovaj je put pokazala bolju igru i spremnost, ali vrijednost ovog susreta nikako nije u ostvarenoj rezultatskoj prednosti. Rezultati će biti upisani ali prijateljska igra, sportsko druženje i međusobna podrška jesu svrha odigrane utakmice.

 

Naša djeca iz obe ekipe rade u istom okruženju: mjestu u kojem je rivalitet i vrhunski rezultat nisu osnovni pokretač.

 

Svijesni smo da kao sportisti – pedagozi predstavljamo model ponašanja našim mališanima. Zato podržavamo i bodrimo, potičemo na pozitivno, ne kritikujemo poraz već nedovoljan trud, te učimo iz svake situacije.

 

A ipak, kroz sve to želimo postići samo jedno: da uživaju u ljepoti igre koju su odabrali jer je to najvažnije u cijelom procesu.

 

[widgetkit id=”83″ name=”BBY3KOLO”]

U tom duhu smo i organizovali ovo kolo, te se zahvaljujemo svima koji su nas podržali u radu, organizaciji i sa tribina.

 

Zahvaljujemo se menadžmentu SD Novo Sarajevo i rekviziterima koji su radili ovaj dan, na ustupljenom vremenu i obezbjeđivanju svih potrebnih uslova koji su omogućili da savršeno uradimo naš posao domaćina.

 

Hvala svima koji su dio pozitivne priče!

 

Vaš KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI