KK BBY dio manifestacije „Ljeto na Vilsu“

Naši košarkaši bili su prvi koji su isprobali ovaj novi košarkaški teren koji će mladima i svim posjetiocima na raspolaganju biti do oktobra

Od 14. jula građanima Općine Novo Sarajevo na raspolaganju su besplatni mini sportski tereni. Manifestacija „Ljeto na Vilsu“ koja se održava na parkingu između zgrada Elektroprivrede i Hotela Bristol, uz Vilsonovo šetalište ovog ljeta nudi sadržaj za sportaše: teren za mali fudbal, odbojku na pijesku i što nas posebno raduje, teren za košarku.

Tim povodom, jedan dio naše ekipe KK BBY, prisustvovao je velikom otvaranju ovih terena. Naši košarkaši bili su prvi koji su isprobali ovaj novi košarkaški teren koji će mladima i svim posjetiocima na raspolaganju biti do oktobra.

Manifestaciji su prisustvovali Samir Avdić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Hasan Tanović načelnik Općine Novo Sarajevo i brojni ostali gosti, partneri i organizatori.

[widgetkit id=”141″ name=”ljeto na Vilsu 2021″]

Počastvovani smo što su upravo naša djeca iz KK BBY, kluba registriranog na području ove općine, bila dio otvaranja ove velike manifestacije. Od početka osnivanja kao klub smo se trudili pružiti djeci ove općine samo najbolje sportske košarkaške aktivnosti,a općina je bila naš saradnik na poznatom projektu Minibasket i Unobasket košarkaške radionice.

Zahvaljujemo se načelniku Hasanu Tanoviću i nadamo se da će naši, kao i svi ostali sportisti grada iskoristiti ovu pruženu priliku kako bi na najbolji mogući način iskoristili slobodno vrijeme i raspust.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI