I kolo lige Osnovnih škola Općine Stari Grad i XII kolo minibasket lige KSKS

Poštovani roditelji, košarkaši, košarkašice, na naše i vaše zadovoljstvo, kako smo i najavlili, u subotu 17. 3. 2018. u saradnji sa Općinom Stari Grad, počinjemo ligu Osnovnih škola Općine Stari Grad.

Prvo kolo ćemo igrati u dvorani OŠ“Mula Mustafa Bešeskija“. Koristimo priliku da se zahvalimo Službi za obrazovanje, sport i kulturu Općine Stari Grad na ukazanom povjerenju.

Isti dan KK BBY-Stari Grad, će biti domaćin i XII kola, minibasket lige Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo.

Planirano je mnogo interesantnih i zabavnih aktivnosti ove godine koje su vezane za samu ligu. Prvo ćemo odigrati pet redovnih kola. Svako kolo druga škola sa područja Općine Stari Grad, bit će biti domaćin jednog kola lige. Na kraju u sklopu Dana Općine Stari Grad, igrat će se završni turnir svih škola, na otvorenom poligonu u Općini Stari Grad.Planiramo da to bude pravi „košarkaški festival“ i u isto vrijeme, najava lige za sledeću godinu. Znamo da i ne trebamo napominjati šta znači bavljenje sportom za mlade ljude u današnje vrijeme. Trudimo ćemo se da opravdamo ukazano povjerenje i sigurni smo da ćemo uspjeti , omasovljenju i popularizaciji košarkaškog sporta u Općini.

Ovo je značajno prije svega iz razloga, što košarka ponovo živi u Starom Gradu, nakon 1977 godine. Naime tada, fuzijom tri kluba iz Starog Grada, rukometnog i košarkaškog kluba Omladinac i fudbalskog kluba Vratnik, nastao je košarkaški klub Omladinac. Prošlo je 50 godina, nakon što su „pioniri“, starogradske košarke, Handžić, Baroš, Lučić, Kovačević, Šimić, Kaukčija, Milošević, Ibrahimpašić, Mandrapa, Bilić i ostali, odigrali svoje utakmice u okviru „1 republičke lige“, bivše Jugoslavije na igralištu na Kovačima. Ovo će biti samo nastavak jedne lijepe košarkaške tradicije u Starom Gradu.

[widgetkit id=”21″ name=”Minibasket i liga Stari Grad”]

Raspored utakmica, I kola košarkaške lige Općine Stari Grad OŠ “Mula Mustafa Bašeskija“

  1. OŠ“M.M.BAŠESKIJA – OŠ“HAMDIJA KREŠEVLJAKOVIĆ“ u 16:00
  2. OŠ“SABURINA“ – OŠ“E.MULABDIĆ“ u 17:00
  3. OŠ“VRHBOSNA“ – OŠ“ŠMEH“ u 18.00

Raspored utakmica, minibasket liga KSKS

  1. KK Real Way –  KK Real Way II u 09:00 sati
  2. KK Koš – KK Bošnjak u 10:30 sati
  3. KK BBY Stari Grad – KK Vogošća u 12:00 sati
  4. KK Ilidža – KK Gen u 13:30 sati
  5. KK BBY Stari Grad –  KK Ilidža u 15:00 sati, (minibasket košarkašice)

Vaš KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI