Govor u košarkaškoj kući slavnih – Rusmir Halilović kao trenerski uzor

Tokom svog govora na prijemu, stojeći rame uz rame sa velikim Michaelom Jordanom, Kukoč je spomenuo ljude koji su uticali na njegovu karijeru

U košarkašku kuću slavnih ovih dana upisano je ime još jednog sportskog velikana sa područja bivše Jugoslavije. U pitanju je legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč.

O njegovoj sportskoj karijeri znamo sve, ali o njegovoj ljudskoj veličini i karakteru smo još nešto naučili. Tokom svog govora na prijemu, stojeći rame uz rame sa velikim Michaelom Jordanom, Kukoč je spomenuo ljude koji su uticali na njegovu karijeru.

Rusmir Halilović – Rus trener je i selektor čije je ime istaknuto, a koje se Kukoč, tokom ovog velikog događaja u svom životu sjetio.

Nekima je od nas bio košarkaški mentor i učitelj, nekima trener, uzor, prijatelj a nekima sve navedeno.

Jedan od najboljih trenera ex. Jugoslavije za rad sa mladim igračima, Halilović je čovjek o čijoj genijalnosti su govorili neki od najvećih jugoslovenskih trenera, odnosno najvećih trenera na prostoru Evrope.

Rusmir Halilović  je selektirao veliki broj igrača u nacionalnim selekcijama i ispisao stranice košarkaške historije naših prostora, a i šire.

Nažalost, kao što je to često slučaj ovakvi ljudi i njihov rad, znanje i intelekt u našoj državi se uvijek minimiziraju iz nepoznatih razloga, ali mi vrlo dobro znamo ko je Rus.

Njegovo iskustvo i karijera su model po kojem i mi, u KK Ilidža i KK BBY radimo, te koristimo znanje koje smo od njega naučili. Možda je taj model unaprijeđen sa novijim metodama i saznanjima upravo tajna uspjeha naša dva kluba.

Mi smo svakako ponosni na naše prijateljstvo i Rusmira kao stručnjaka i čovjeka, za čije su ime, tokom ove ceremonije čuli svi koji znače nešto u košarkaškom sportu u svijetu.

Halilović je inače bio naš gost 2019.godine u sklopu promocije svog projekta „Košarka Plus“ kada nam je prezentovao još jedan u nizu uspješnih planova čije vrijeme tek dolazi.

Želimo mu sve najbolje i sigurni smo da ćemo svjedočiti još mnogim uspješnim imenima iza kojih stoji njegov rad.

 

Vaši KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI