Goethe Institut i „KOŠARKA BEZ GRANICA 2021“ – Hvala što ste bili sa nama!

Naš košarkaški kamp kao i svake godine zaokruži jednu sezonu. Ova iza nas bila je teška i nepredvidiva te se nadamo da smo bar djelimično nadomjestili djeci ono što im je nedostajalo prethodnih mjeseci

Posljednji dan našeg kampa na Bjelašnici vladala je porodična atmosfera. Naš Family day počeo je finalnim takmičenjima košarkaša koje su ovoga puta u borbi za najbolji plasman bodrili njihovi najbliži.

I naši roditelji su s nestrpljenjem čekali svoje takmičenje Zlatna ruka s obzirom na veliku zainteresovanost prijavljenih. Najbolji šuter među njima, koji je osvojio vikend za dvoje u Hotelu Han bio je Baškim Vlahen.

Slijedilo je uručenje diploma, medalja za najbolje kao i pehara. Za MVP košarkaša kampa proglašen je Milan Trogrančić, naš gost iz Fojnice a MVP košarkašicu Hana Hadžibegić. Učesnici kampa su bili i košarkašice i košarkaši, naši gosti iz cijele zemlje: Fojnice, Mostara, Konjica, Bijeljine..

Teško je sumirati utiske našeg najvećeg i za nas do sada najuspješnijeg kampa. Naš je cilj bio prvenstveno se brinuti o djeci, osigurati im zabavu i novo iskustvo te omogućiti novi napredak u njihovom sportskom razvoju. Nadamo se da smo u tome uspjeli.

Pomoć saradnika, partnera i prijatelja svakako je dodatno olakšala našu misiju.

Zahvaljujemo se kompanijama koje su omogućile nekima od naše djece da budu dio kampa. Hvala osoblju Hotela Han koje se, još jednom pobrinulo da našim kamperima ništa ne nedostaje. Također hvala i promotorima, gostima iz javnog, sportskog života koji su nas posjetili i davali savjete našoj djeci.

Goethe Institut je svojim radionicama i velikim „Goethe Wald“ projektom dao jednu novu notu i važnost edukativnom dijelu našeg programa. Osim toga, uz pomoć ovog instituta finansiran je odlazak na kamp određenog broja naših učesnika iz cijele BiH. Također, naši KK Ilidža i KK BBY su kao i svake godine finansirali odlazak na kamp za jedan dio učesnika.

Zajedno sa KJP Sarajevo šume svoje drvo na Bjelašnici zasadilo je 130 učesnika našeg kampa. Hvala divnim ljudima ove firme koji su pomagali našoj djeci.

[widgetkit id=”142″ name=”family day 2021 kamp”]

Naš košarkaški kamp kao i svake godine zaokruži jednu sezonu. Ova iza nas bila je teška i nepredvidiva te se nadamo da smo bar djelimično nadomjestili djeci ono što im je nedostajalo prethodnih mjeseci.

Dragi naši kamperi, hvala sto ste bili sa nama! Dali smo sve od sebe da vam ovih sedam dana bude nezaboravno. Trudili smo se podići organizaciju na najveći nivo kako bi sve savršeno funkcionisalo. Veliki tim trenera imao je zadatak biti tu i za naše najmlađe kako ne bi osjetili odsustvo roditelja.

Hvala našim dragim roditeljima koji su nam povjerili svoju djecu. Riječi podrške znače mnogo! Prenosimo neke od njih.

 

Mi, kao i do sada nastavljamo dalje sa novim projektima, planovima i sadržajima.

Vaši KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI