Generacija talenata za budućnost – Novi rezultati naših igrača

Zahvaljujući našem pristupu polako ali sigurno naši igrači “rastu”, tako da je Edis Baberović u utakmici sa vršnjacima iz OKK Spars postigao 31 poen, a Edan Bjeloš 12 poena, dok su obojica isti dan za seniorski tim postigli po 11 poena

Protekli vikend naše takmičarske selekcije KK Ilidža i KK BBY su odigrali svoje zaostale utakmice prvenstva Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo u konkurenciji kadeta KK Ilidža i mlađih kadeta KK BBY.

“Rezultat uvijek u funkciji razvoja igrača”, naš dobro poznati moto aktuelan je i njime se vodimo u radu sa mladim igračima i isključivim potenciranjem razvoja tehničkih i taktičkih sposobnosti igrača.

Zahvaljujući našem pristupu polako ali sigurno naši igrači “rastu”, tako da je Edis Baberović u utakmici sa vršnjacima iz OKK Spars postigao 31 poen, a Edan Bjeloš 12 poena, dok su obojica isti dan za seniorski tim postigli po 11 poena. Ostali igrači: Yenibayrak, Kulenović, Vejsil, Pašić, Jusufbegović su dali takođe svoj doprinos i također na dobrom su putu da pokažu raznovrsnost u igri i rješenjima.

Također, ono što nas posebno raduje, u susretu naših mlađih kadeta KK BBY sa svojom vršnjacima iz KK REAL WAY  naš Kordić Isa Benjamin je postigao 28 poena i Džubur Ahmed 25 poena, gdje su također i ostali igrači imali itekako značajne uloge: Hadžimurtezić, Pašović, Grbo, Balen, Osmanović i ostali, te tako ostali na skoru 8-0.

[widgetkit id=”0″ name=”zvijezde 22″] 

Naravno, važno je istaći da zahvaljujući velikoj bazi imamo još jedan tim KK Ilidža, u generaciji mlađih kadeta, kojeg čine veliki broj talentiranih igrača ove generacije.

 

Idemo dalje, raditi i podizati kvalitet igara, ljudi koji razumiju košarku, to će, sigurno smo, prepoznati.

 

Vaši KK Ilidža i KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI