BESPLATNE KOŠARKAŠKE AKTIVNOSTI U OPĆINI NOVO SARAJEVO – “SPORT ZA SVE” POČINJE 5. i 6. AVGUSTA

KK BBY uskoro počinje sa realizacijom projekta pod nazivom “Sport za sve” u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2 u Općini Novo Sarajevo.

Nove sportske aktivnosti čekaju školarce ove općine.

Realizaciju ovog projekta podržali su UNDP i Općina Novo Sarajevo, kao rezultat nastavka uspješne saradnje između United Nations Development Programme – UNDP i Općine Novo Sarajevo. Ovaj projekat finansira Evropska unija (EU) a UNDP realizuje.

Projekat traje sedam mjeseci, učesnici su djeca, buduće košarkašice i košarkaši, uzrasta od 1. do 5. razreda osnovnih škola općine Novo Sarajevo.

Naše prvo okupljanje bit će u subotu i nedjelju 5. i 6. avgusta 2023. u periodu od 10.00 do 12.30 u SD “Goran Čengić”.

Aktivnosti i učešće u projektu su besplatni i dostupni svim zainteresovanim školarcima spomenutog uzrasta kojima se pruža prilika da nauče osnove bavljenja sportom, osnove košarke i da se druže sa svojim vršnjacima. Svi aktivni učesnici projekta dobivaju besplatnu sportsku opremu.i imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade.

Projekat će relizirati obrazovana lica iz svijeta sporta i košarke sa višegodišnjim iskustvom u radu sa djecom.

Koristimo priliku da se zahvalimo općini Novo Sarajevo, u ime KK BBY, što je dala podršku jednom ovakvom projketu koji to zaista i zaslužuje.

Organizovat ćemo mnogo zabavnih sadržaja i aktivnosti u dvorani i na otvorenom, kako za djecu tako i za njihove roditelje.

Dođite i pridružite nam se!

Za više informacija o regionalnom programu kliknite ovdje

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI