Benedetto De Carlo gost košarkaškog kampa „Košarka bez granica 2024“ na Bjelašnici

Benny je veliki prijatelj Sarajeva koji je našoj djeci u više navrata obezbjedio gostoprimstvo na čuvenom međunarodnom mini basket košarkaškom turniru u Materi u Italiji

Ove godine na Bjelašnici, u sklopu našeg košarkaškog kampa „Košarka bez granica 2024“ gost će biti  Benedetto De Carlo. Posebno zadovoljstvo nam je predstaviti našeg sportskog prijatelja iz Italije, košarkaško ime sa velikim iskustvom.

Benedetto De Carlo, zvani Bendžo za raju iz Bosne a za raju iz Italije Benny, rođen je 06.06.1968 u mjestu Bitritto, sjeverno od grada Bari, gdje i sada živi i radi.

Od 1995. godine je državni instruktor mini basketa a od 2001. je postao državni  profesor i predavač mini basketa novim generacijama trenera u Italiji. Osim toga,  predavač je na mnogobrojnim trenerskim seminarima.

Benny je veliki prijatelj Sarajeva koji je našoj djeci u više navrata obezbjedio gostoprimstvo na čuvenom međunarodnom mini basket košarkaškom turniru u Materi u Italiji.

Ovoga puta ćemo mi dobiti priliku uzvratiti gostoprimstvo našem prijatelju a ujedno i učiti od njega o košarci.

Radujemo se zajedničkom druženju ovoga ljeta na Bjelašnici.

Inače, naš ovogodišnji košarkaški kamp bit će održan od 10. do 16. jula 2024. u hotelu Han na našoj omiljenoj planinskoj ljepotici.

Više informacija slijedi uskoro.

Vaši KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI