10. MAJ – „2. Festival košarke“ – Dan dječije radosti

Gradska jezgra Sarajeva u petak, 10. maja bila je poprište dječijeg smijeha i radosti

Mališani, sportisti iz starogradskih osnovnih škola borili su se za titulu najboljeg košarkaškog tima minibasket lige Općine Stari Grad za 2019. godinu.

Na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović održano je veliko finale ovogodišnje lige, zajedničkog projekta KK BBY i Općine Stari Grad.

 

Titula najboljeg pripala je vrijednoj ekipi OŠ „Hamdija Kreševljaković“, koji su u uzbudljivoj završnici druge utakmice odnijeli pobjedu i tako ostvarili najveći broj bodova u ukupnom projektu.

Bilo je uzbuđenja, radovanja, smijeha, plesa, ali i razočarenja i suza sportski podnijetih. Čiste dječije emocije i graja učinili su da centar grada živi i privuče turiste i prolaznike.

Nije bilo kiše niti oblaka, samo čisti sjaj i suncem okupana lica mališana.  

 

Bili smo glavne zvijezde ispred objektiva fotoaparata dok smo ponosno marširali sa balonima u edukativnoj šetnji gradom kada smo učili o njegovim znamenitostima. 

A onda su počele finalne utakmice i naš „2.Festival košarke“. U trci za najboljeg navijali su prolaznici, mališani iz vrtića, roditelji, braća, sestre i drugari.

Zvijezde dana bili su svakako naši MVP košarkašica i košarkaš, Nađa Šaćiragić         iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i Sadin Boloban OŠ „Vrhbosna“. Oni su kući odnijeli svoje statue kao trajnu uspomenu na uloženi trud i rad u ovom projektu.

 

Ovako su se plasirale naše ekipe:

1. OŠ „Hamdija Kreševljaković“

2. OŠ „Edhem Mulabdić“

3. OŠ „Vrhbosna“

4. OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“

5. OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“

6. OŠ „Saburina“

 

[widgetkit id=”40″ name=”timske10maj”]

 

Na kraju, plasman, medalje i pehari nisu ono najbitnije. Sportski duh i trud, zajednički rad i entuzijazam, lijepo ponašanje na terenu i van njega – ono je na šta smo ponosni. Hvala našim članovima na tome.

 

Hvala i odraslima. Bez njih ne bismo ostvarili sve zamišljeno.

Zahvaljujemo se Općini Stari Grad na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, te njihovom Službom za sport i obrazovanje i Službom za odnose s javnošću i informacione sisteme, koji su zajedno omogućili da zaživi ovaj projekat.

 

Ogromnu zahvalnost dugujemo direktorima osnovnih škola sa područja općine koji su dopustili učesnicima projekta da redovan školski dan provedu s nama oslobodivši ih nastave.

Zahvaljujemo se i firmi „City tour“, ekipi koja se pobrinula da naši mališani sigurno stignu do odredišta u njihovim autobusima, slastičarni „Stella“ čiji je tim radio slavljeničku tortu te „Vivo studiu“, koji će učiniti da sva ova priča bude uobličena u vrhunski video prikaz i kao takva ostane u našim memoarima.

 

Košarkaška priča u Starom Gradu i ovoga je puta zaživjela u punom sjaju.

 

Naša priča se također nastavlja, sa budućim projektima i nekim novim pričama sa košarkaških terena.

 

Do tada….

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI