Velika je sreća biti u prilici graditi lijepe uspomene i sretna djetinjstva jer je to osnova i misija našeg rada. Zahvalni smo načelniku, općinskim službama i zaposlenicima, kao i školama koji su nam kroz svoju podršku to omogućili.

 

Naša djeca Starog Grada ovog ljeta i jeseni ostala su uskraćena za brojne aktivnosti i manifestacije koje KK BBY organizuje na području ove općine.

Masovne povorke košarkaša kroz centar grada, košarkaške utakmice na otvorenom u samom jezgru gradskih dešavanja nažalost ovog ljeta su, uslijed epidemiološke situacije izostale.

Naš projekat Minibasket lige osnovnih škola Općine Stari Grad, koji svake godine organizujemo u saradnji sa općinom započeli smo i nažalost prekinuli u proljeće. Općina je izrazila interes za organizaciju bar dijela programa tokom ljeta, odnosno našeg Festivala košarke, ali realizacija nije bila ostvariva.

Naš Festival je inače dan dječije radosti u Starom Gradu i veliki događaj za mlade košarkaše. Od samog početka našeg rada uživamo veliku popularnost u ovoj gradskoj općini kao i veliku podršku općine.

Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad od 2018. podržava našu ligu osnovnih škola te zajedno sa nama stvara uspomene za pamćenje za osnovce koji prvi put u životu igraju utakmice i takmiče se.

 

Osim toga, načelnik općine Ibrahim Hadžibajrić sa našim je košarkašima otvorio neke nove prostore za igru i košarkaške terene na području Starog Grada kroz manifestacije koje smo zajednički organizovali.

1-67
2.Festival-kosarke-84
GRUPNE-3
GRUPNE-7
2.Festival-kosarke-302
GRUPNE-6
GRUPNE-2
GRUPNE-1
GRUPNE-5
BBY---Mihrivode---teren-31
3-24
GRUPNE-4
BBY---Mihrivode---teren-36
1-14
MATERA-1

Velika je sreća biti u prilici graditi lijepe uspomene i sretna djetinjstva jer je to osnova i misija našeg rada. Zahvalni smo načelniku, općinskim službama i zaposlenicima, kao i školama koji su nam kroz svoju podršku to omogućili.

Nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici praviti nove priče i festivale za naše najmlađe.

Vaš KK BBY

Sponzori

  

BC BBY

Na ideju o nastavku tradicije BC BBY došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Behdžeta Mutevelića 2B, 71000 Sarajevo,Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@bc-bby.com

Web: bc-bby.com