Poštovani roditelji, košarkašice i košarkaši,

S obzirom da imamo veliki broj novih članova, moramo Vas informisati, te smatramo da smo dužni ponoviti jedno od naših pravila, koje biste trebali znati.

Ono se odnosi na obaveze plaćanja mjesečnih članarina za škole košarke i selekcije, s obzirom na broj treninga na kojima dijete prisustvuje u toku jednog mjeseca. Mi ispred kluba to pravilo smatramo logičnim i realnim, te nije ničiji hir nego produkt iskustva u radu.

U nekim slučajevima koji su se dešavali u toku godine, imali smo ili još uvijek imamo upite od strane roditelja tipa: Koliko za neki mjesec treba platiti mjesečnu članarinu, jer dijete nije bilo prisutno na svim treninzima?

Svaka naša škola košarke i selekcija ima jedinstvenu cijenu MJESEČNE članarine za svaku sezonu, pa tako i za ovu, koja ovisi prvenstveno od cijene rente dvorane i ostalih troškova. Dakle, mi imamo i u toku mjeseca održavamo sve treninge, izuzev u slučajevima praznika ili nekih nepredviđenih okolnosti. Ti treninzi su dostupni svim našim članovima, čeka ih dvorana, trener i naša je obaveza da platimo troškove dvorane, trenera i ostale tekuće troškove. Ukoliko član prisustvuje svim treninzima, on ima obavezu da plati punu mjesečnu članarinu, kao i u slučajevima kada neko iz objektivnih ili subjektivnih razloga ne dođe, također ima obavezu da plati punu MJESEČNU članarinu.

Riječi „MJESEČNA članarina“ istaknuti su s namjerom, jer se ne plaća članarina po broju treninga kojima je neko prisustvovao. Naravno, ukoliko neko pravi pauzu mjesec i više od toga, nema obavezu da plati, samo u slučajevima kada najavite da će Vaše dijete praviti pauzu. Također, kada naš novi član dođe nakon 20-og u mesecu on nema obavezu da plati taj mjesec, jer prakticiramo da se novi član u tom periodu, što je sasvim optimalno upozna sa metodama našeg rada, trenerom, članovima,  te da sam odluči da li želi nastaviti ili ne rad u našim školama ili selekcijama. 

Također, mi finansiramo veliki broj naših članova na godišnjoj osnovi sa 50% ukupne mjesečne članarine a u velikom broju slučajeva djece slabog imovinskog stanja sa 100%, na što smo, naravno jako ponosni. To na kraju krajeva i naši članovi znaju. Također, naša djeca učestvuju u velikom broju raznih projekata i programa koje organiziramo. Sve naše škole košarke i selekcije su opremljene sa svim mogućim košarkaškim i sportskim rekvizitima u skladu sa uzrastom djece, počev od dovoljnog broja lopti vrhunskog  kvaliteta, istih lopti, iste veličine i broja koji nam trebaju, do minibasket koševa, markir majica za igru, takmičarskih garnitura itd.

Vi znate ili ne znate da baš na drugim mjestima i nije tako. Mi smo također ponosni na činjenicu da se razlikujemo od drugih! Naši treneri i voditelji škola su Vam dostupni 24 sata, oni koju su imali potrebu da ih kontaktiraju znaju za to.

Svi naši treneri su visokoobrazovani sa fakultetskim diplomama i stalno rade na svojoj edukaciji i usavršavanju.

Ove sezone u sistemu takmičenja Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i Košarkaškog saveza BiH imamo najveći broj prijavljenih timova muških i ženskih koji igraju svoje domaće utakmice u najboljim mogućim uslovima od svih košarkaških klubova.

Naravno, mnogo radimo i živimo košarku i u radu su moguće, da se izrazimo košarkaškim žargonom "greške u koracima". Ne bježimo od njih i svaki dan radimo na tome da poboljšamo svoj rad.

Hvala na razumijevanju, povjerenju i podršci koju imamo od Vas i koja nam mnogo znači, posebno kada ste u stanju da sve ovo prepoznate.

 

Vaš KK BBY tim i Vaši treneri

Sponzori

  

BC BBY

Na ideju o nastavku tradicije BC BBY došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Vijesti

Kontaktirajte nas

Adresa: Behdžeta Mutevelića 2B, 71000 Sarajevo,Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@bc-bby.com

Web: bc-bby.com