Mališani ove škole kao i cijele općine, naši članovi škole košarke KK BBY s radošću su dočekali ovaj dan i bili su dio male svečanosti koju smo zajedno priredili

 

 

U ponedjeljak, 10.avgusta otvoren je obnovljeni košarkaški teren „Radivoj Korać“, koji se nalazi u blizini Osnovne škole Mirsad Prnjavorac u Vogošći.

Zahvaljujući Općini Vogošća i načelniku Edinu Smajiću napravljen je korak naprijed u sportskoj budućnosti mladih ove općine koja je finansirala kompletnu obnovu terena.

Mališani ove škole kao i cijele općine, naši članovi škole košarke KK BBY s radošću su dočekali ovaj dan i bili su dio male svečanosti koju smo zajedno priredili. Naš klub je bio učesnik ovog projekta od početka do same realizacije ideje i ponosni smo na naše prisustvo i rad u Općini Vogošća.

Simboličan Festival košarke u Vogošći održan je u skladu sa epidemiološkim mjerama, te smo se trudili zajedno sa našim trenerima zabaviti mališane koliko je to moguće u trenutnim okolnostima. Nadamo se da će ovaj košarkaški teren biti korišten u boljim uslovima te smo sigurni da će ovo biti početak pravih festivala košarke kakve organizuje samo KK BBY a na koje su naši članovi već navikli.

 

IMG 9626
IMG 9643
IMG 9659
IMG 9669
IMG 9686
IMG 9692
IMG 9697
IMG 9709
IMG 9746
IMG 9751
IMG 9755
IMG 9757
IMG 9763
IMG 9765
IMG 9769

 

Ipak, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo ni ovaj put, te smo uz muziku i igre s najmlađima proslavili ovaj sretan dan u Vogošći. Načelnik je proglasio teren otvorenim, lopte su poletjele u zrak i krenula je igra koju svi volimo.

Zahvaljujemo se općini na ukazanom povjerenju, a posebno Službi za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti te pomoćnici načelnika Dženani Bešliji, kao i uposlenicima Adili Žgalj i Emiru Dragolju.

 

Hvala i direktorici OŠ Mirsad Prnjavorac, Sabihi Salčin koja je svojim dolaskom iskazala povjerenje i podršku ovom projektu i našem klubu.

 

Teren je spreman i čeka na vas, a mi ćemo se truditi započeti neke nove priče i izgraditi neke nove zvijezde na njemu.

 

Vaš KK BBY

Sponzori

  

BC BBY

Na ideju o nastavku tradicije BC BBY došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Behdžeta Mutevelića 2B, 71000 Sarajevo,Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@bc-bby.com

Web: bc-bby.com